Σε ανακοίνωση του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Πάτρα Ενωμένη” Κώστα Σβόλη, αναφέρονται τα εξής:

Η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γιορτή του Πατρινού Καρναβαλιού έχει ήδη σημάνει και η πόλη μας αναμένεται να υποδεχθεί ένα «ποτάμι» Καρναβαλιστών και επισκεπτών από διάφορες περιοχές της χώρας. Τα ερωτηματικά, βέβαια, για την ετοιμότητα του Δήμου Πατρέων παραμένουν, καθώς παρά την έγκαιρη προσπάθεια εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, θεωρούμε ότι η Δημοτική Αρχή έχει αφήσει πολλά κενά. Οι προβληματισμοί μας αφορούν κυρίως το παραεμπόριο και την καταπολέμησή του, τους ελέγχους που επιβάλλονται στην εστίαση (τραπεζοκαθίσματα, υπαίθριες ψησταριές, ηχεία, ύψος στις τέντες, κλπ), αλλά και την απουσία των προβλεπόμενου αριθμού σε χημικές τουαλέτες έτσι ώστε να μην εξελιχθούν για μια ακόμη χρονιά οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης μας σε υπαίθριες τουαλέτες!

Η ύπαρξη Δημοτικής Αστυνομίας θα μπορούσε να αποτελέσει ένα αξιόπιστο και αποδοτικό μέτρο για την αντιμετώπιση των παραπάνω φαινομένων, όπως και για την ασύδοτη στάθμευση περιμετρικά του κέντρου της Πάτρας στη διάρκεια του διημέρου, όμως δυστυχώς η ιδεοληψία της Δημοτικής Αρχής θεωρεί ένα πανευρωπαϊκό εργαλείο καταπολέμησης της παραβατικότητας στους αστικούς ιστούς των πόλεων ως όργανο καταστολής!

Ειλικρινά ευχόμαστε να έχουμε ένα καλό και ποιοτικό Καρναβάλι, χάρη κυρίως στις πρωτοβουλίες των πληρωμάτων και των πατρινών καρναβαλιστών, όμως από την άλλη δεν μπορούμε να κρύψουμε και τους προβληματισμούς μας γι΄ αυτό που θα μπορούσαμε να έχουμε και γι΄ αυτό που τελικά θα έχουμε.