Με ένα εκτεταμένο αφιέρωμα στις εργασίες του συνεδρίου «ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ: 50 Χρόνια μετά», που συνδιοργάνωσαν πρόσφατα η εφημερίδα «Καθημερινή», το Μορφωτικό Ινστιτούτο της Εθνικής Τράπεζας και το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, αναρτήθηκε σήμερα στον ιστότοπο του Κοινοβουλίου, το νέο, 73ο τεύχος του Περιοδικού της Βουλής των Ελλήνων «Επί του… περιστυλίου!».

Στο αφιέρωμα, εκτός από τις εισηγήσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη, των πρώην πρωθυπουργών Γ. Παπανδρέου, Αντώνη Σαμαρά και Αλ. Τσίπρα, φιλοξενούνται επιπροσθέτως τα συμπεράσματα και οι τοποθετήσεις όσων πήραν μέρος στους θεματικούς κύκλους της οικονομίας, της κοινωνικής πολιτικής και των μεταρρυθμίσεων. Παρουσιάζονται ακόμη οι παρεμβάσεις των ιστορικών Μαρκ Μαζάουερ και Κέβιν Φέδερστοουν.

Από την τρέχουσα επικαιρότητα του νομοθετικού έργου παρουσιάζονται μεγάλα ρεπορτάζ για τις συζητήσεις που στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο για την ενίσχυση των δημόσιων Πανεπιστημίων και το πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων Πανεπιστημίων στην Ελλάδα, καθώς και για το νομοσχέδιο που αφορά τους όρους προστασίας και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσιες περιοχές.

Στον τομέα της Κοινοβουλευτικής διπλωματίας κυριαρχεί η συνάντηση του Προέδρου της Βουλής Κ. Τασούλα με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Nikol Pashinyan κατά την πρόσφατη επίσημη επίσκεψη του τελευταίου στην Ελλάδα.

Τέλος, στον τομέα του πολιτισμού ξεχωρίζουν, ένα μικρό αφιέρωμα στο έργο του μουσικοσυνθέτη Δήμου Μούτση με αφορμή την εκδημία του, η τοποθέτηση της υπουργού Πολιτισμού Λ. Μενδώνη για τον πολιτισμό στην περιφέρεια και ρεπορτάζ για τις τελευταίες δράσεις του Ιδρύματος της Βουλής που αφορούν, μια τιμητική ημερίδα για την προσωπικότητα και το έργο του αείμνηστου καθηγητή της Νομικής Γεώργιου-Αλεξανδρου Μαγκάκη και τη μεταφορά της έκθεσης για την μουσική και τον πολιτισμό του Μικρασιατικού ελληνισμού «Σήκω Ψυχή μου!…» στην Λιβαδειά.