Ο Μίλτος Τεντόγλου συμμετείχε σε ημερίδα στο ΟΑΚΑ και έκανε άλλα δύο άλματα που ξεπέρασαν τα 8 μέτρα.

Πολύ καλό ήταν το ξεκίνημα του Μίλτου Τεντόγλου στο 2024.

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης του μήκους συμμετείχε σε ημερίδα, που έγινε στο ανακαινισμένο κλειστό προπονητήριο του ΟΑΚΑ, έδειξε κεφάτος και πέταξε στα 8.32.

Ο Μίλτος ξεκίνησε πολύ δυναμικά με άλμα στα 8.20, ανέβηκε στα 8,21 στη δεύτερη προσπάθεια του και πήδηξε 8.03 στην τρίτη για να φτάσει στο 8.32 στο τέταρτο άλμα του. Αμέσως μετά, σαφώς ικανοποιημένος, έβγαλε τα παπούτσια του και παρακολούθησε τις προσπάθειες των υπόλοιπων αθλητών, από τους οποίους ξεχώρισε ο 21χρονος Νίκος Σταματονικολός με το εξαιρετικό 7.71 επίδοση πολύ κοντά στο απόλυτο ρεκόρ του, που είναι 7.86 από το περσινό πανελλήνιο πρωτάθλημα στο Βόλο.


«Είναι από τα καλύτερά μου άλματα αυτό. Κάθε φορά που κάνω 8.30 στην προπόνηση ξέρω ότι είμαι πολύ καλά. Είμαι έτοιμος για τους επίσημους αγώνες. Τα άλματά μου έγιναν με 14 διασκελισμούς. Η μεγάλη μου φόρα είναι με 16, οπότε έχω περιθώριο άλλα δύο βήματα για να την τρέξω καλύτερα. Δεν έτρεξα πολύ καλά σήμερα. Από εκεί κρίνονται τα μεγάλα άλματα, από την καλή φόρα. Γιατί τα άλματά μου είναι πολύ καλά τεχνικά» είπε ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι.

Επόμενος αγώνας του Έλληνα Ολυμπιονίκη θα είναι αυτός στην Οστράβα. Θυμίζουμε φέτος η χρονιά έχει Ολυμπιακούς Αγώνες, Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού και Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου.
Πηγή: protothema.gr