Επι τόπου αυτοψία πραγματοποίησαμε σήμερα με τον Δ/ντα Σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Τερεζάκη, τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Παπαδόπουλο, τον καθηγητή Εδαφολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Ι. Κουκούβελα, στο φαράγγι του Βουραϊκού και πιο συγκεκριμένα στα σημεία που έχουν παρατηρηθεί σημαντικές κατολισθήσεις εδαφών λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς τον Αύγουστο του 2023.
Από την αυτοψία, τα πρώτα συμπεράσματα δείχνουν οτι τα ζητήματα είναι ιδιαίτερα σύνθετα καθώς αφορούν περιοχές στα καμένα εδάφη, την σιδηροδρομική γραμμή του οδοντωτού αλλά και το ποτάμι του Βουραϊκού.
Κατόπιν αυτού η γραμμή κρίθηκε αναγκαίο να σταματήσει προσωρινά η λειτουργία της στο τμήμα που παρουσιάζονται σημαντικές κατολισθήσεις φερτών υλικών.
Στο πλαίσιο της σοβαρής και ουσιαστικής πολιτικής λογοδοσίας εργαζόμαστε με υπευθυνότητα και μεθοδικότητα για κάθε ζήτημα που προκύπτει και αφορά στην ασφάλεια των πολιτών. Συνεργαζόμαστερ και επιχειρούμε συντονισμένα με τους συναρμόδιους φορείς ώστε άμεσα να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες που απαιτούνται και να προχωρήσουμε σε εργασίες αποκατάστασης, ώστε να μην έχουμε ζητήματα στην ασφάλεια της κυκλοφορίας και των μετακινήσεων.