Καλύπτει ένα ευρύ φάσμα του μουσικού ρεπερτορίου.

Όπερα αλλά και συναυλίες ελληνικής, κλασικής και θρησκευτικής μουσικής περιλαμβάνει το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίωνπου θα φιλοξενηθεί, τον Απρίλιο, στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας».

Στις 12, 14, 16, και 18 Απριλίου θα παρουσιαστεί η η κωμική όπερα «Σταχτοπούτα» του Rossini με την Συμφωνική Ορχήστρα & Χορωδία Δήμου Αθηναίων, σε σκηνοθεσία Ροδούλας Γαϊτάνου, μουσική διεύθυνση Nikolas Nägele και με τη Svetlina Stoyanova να ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο, επικεφαλής μιας εξαίρετης διανομής διεθνών σολίστ.

Στις 23 Απριλίου η  Μπέττυ Χαρλαύτη συμπράττει με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων σε μια συναυλία αφιερωμένη στα τραγούδια του μεγάλου μας Λευτέρη Παπαδόπουλου.

 

Ο διεθνής σαξοφωνίστας, συνθέτης και ενορχηστρωτής Bernard van Rossum έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Πέμπτη 25 Απριλίου, ως προσκεκλημένος της Athens Big Band για την συναυλία Athens Big Band Flamenco Project στο πλαίσιο του Κύκλου ¡Viva España! με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Ελλάδα και του Ινστιτούτου Θερβάντες.

Η διεθνούς φήμης σοπράνο Julie Fuchs και ο αρχιμουσικός και πιανίστας Alphonse Cemin ανεβαίνουν, την Παρασκευή 26 Απριλίου στην σκηνή του Θεάτρου Ολύμπια στο πλαίσιο του κύκλου Fauré και παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου: από ρομαντικές mélodies του Gabriel Fauré, την εξωτική Shéhérazade του Maurice Ravel, μέχρι τα τραγούδια από το μιούζικαλ «Into the woods» του Stephen Sondheim.

Τέλος, με αφορμή τον εορτασμό του Πάσχα, η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων σε μουσική διεύθυνση Yuval Zorn, ερμηνεύουν στο πλαίσιο του κύκλου Fauré έργα λατρευτικής μουσικής μεταξύ των οποίων και το Ρέκβιεμ του Gabriel Fauré, τιμώντας την προτεσταντική, την ορθόδοξη και την καθολική εκκλησιαστική παράδοση, υπό την Αιγίδα της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Ελλάδα.

Προπώληση εισιτηρίων για όλες τις εκδηλώσεις ΕΔΩ 

Πηγή: protothema.gr