«Έφτασε η ώρα η Δυτική Ελλάδα να γνωρίσει και να υιοθετήσει τον αλιευτικό τουρισμό, ο οποίος αποτελεί μια επιπρόσθετη πηγή εσόδων για την αλιευτική κοινότητα. Ήδη σε πολλές περιοχές της χώρας ο αλιευτικός τουρισμός έχει παγιωθεί ως εναλλακτική μορφή τουρισμού και στηρίζει το εισόδημα των αλιέων».
Τα παραπάνω επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης, κατά τον χαιρετισμό του στην διήμερη συνάντηση εργασίας με θέμα τον αλιευτικό τουρισμό που διοργάνωσε στην Πάτρα η Αχαΐα Αναπτυξιακή, στο πλαίσιο του προγράμματος Leader .
Μάλιστα ο κ. Ζαΐμης επεσήμανε ότι «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δηλώνει παρούσα και σε αυτή την προσπάθεια, στο πλαίσιο της κεντρικής στρατηγικής επιλογής της για στήριξη του πρωτογενούς τομέα και ειδικότερα του κλάδου των παράκτιων αλιέων που πρέπει με κάθε τρόπο να ενισχυθεί».


Στην διάρκεια των εργασιών έγινε ανταλλαγή απόψεων για την συγκρότηση ενός σχεδίου συνεργασίας των 18 Νομών που συμμετείχαν στην συνάντηση, αναλύθηκε η νομοθεσία που αφορά τον αλιευτικό τουρισμό και παρουσιάστηκαν τα χρηματοδοτικά εργαλεία.Την συνάντηση εργασίας διοργάνωσε η συντονίστρια Leader Αχαΐα – Αναπτυξιακή Α.Ε. και συντόνισε η Γενική Διευθύντρια Ηρώ Τσιμπρή.