Διέρρηξαν κατάστημα και «φόρτωσαν» χρηματοκιβώτιο, εστίασης επί της οδού Ζωοδόχου Πηγής, τα ξημερώματα της Κυριακής 3/12/2023, στην παραλιακή ζώνη στο Αίγιο.

Εχουν βρει τον «δάσκαλό» τους όσοι προσπαθούν να διαρρήξουν και να αφαιρέσουν χρηματοκιβώτια από επιχειρήσεις της Αιγιάλειας. Το τμήμα Ασφαλείας της περιοχής, λόγω των αρκετών περιστατικών, φαίνεται πως πλέον έχει εξειδικευτεί στην εξιχνίαση τέτοιων υποθέσεων, καθώς χθες έγινε γνωστό ότι κατάφεραν να φέρουν σε πέρας μία ακόμα περίπτωση.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν μεγάλη επιχείρηση για να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δράστες μίας κλοπής χρηματοκιβωτίου από κατάστημα εστίασης στην παραλία Αιγίου. Οπως αποκάλυψε το pelop.gr, το χρηματοκιβώτιο περιείχε 9.500 ευρώ, με τους δράστες να καταφέρνουν να το σηκώσουν και να τραπούν σε φυγή για να εξαφανιστούν και να χαθούν τα ίχνη τους.

Ομως, ένας περίοικος είχε διαπιστώσει ύποπτες κινήσεις και κράτησε την πινακίδα ενός οχήματος. Έδωσε τον αριθμό στους αστυνομικούς που ξεκίνησαν έρευνα και διαπιστώθηκε ότι πέτυχαν «γνώριμα» πρόσωπα που έχουν απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν αρχικά δύο άτομα τα οποία ομολόγησαν την πράξη τους και στη συνέχεια πέρασαν χειροπέδες σε δύο ακόμα άτομα, μεταξύ των οποίων και η μητέρα ενός ανήλικου που συμμετείχε στην πράξη.

Η διάρρηξη έγινε σε κατάστημα εστίασης επί της οδού Ζωοδόχου Πηγής στο Αίγιο. Οι δράστες φαίνεται πως γνώριζαν τόσο για την ύπαρξη του χρηματοκιβωτίου όσο και για το ότι ήταν καρφωμένο με βίδες στον τοίχο.

Κατά δήλωση του ιδιοκτήτη, το χρηματοκιβώτιο που ήταν εγκατεστημένο -«ασφαλισμένο» με βίδες περιείχε περίπου 9.500 ευρώ και έγγραφα. Παρόλα αυτά, οι δράστες κατάφεραν να «ξηλώσουν» το χρηματοκιβώτιο και να φύγουν.

Υπολόγιζαν όμως χωρίς την έγκαιρη δράση της Αστυνομίας, η οποία μετά από λίγες ώρες προχώρησε στη σύλληψη τεσσάρων Ρομά για τη διάρρηξη της επιχείρησης.

Πάντως, μπορεί να συνελήφθησαν τέσσερα άτομα αλλά οι έρευνες για το χρηματοκιβώτιο συνεχίζονται, αφού μέχρι χθες το βράδυ δεν είχε εντοπιστεί.

Να σημειωθεί πως στην περιοχή της Αιγιάλειας, τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία, έχουν γίνει και εξιχνιαστεί τουλάχιστον ακόμα τέσσερις παρόμοιες κλοπές χρηματοκιβωτίων από διαφορετικούς δράστες.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ
Για το θέμα έστειλε ανακοίνωση και η ΕΛΑΣ, στην οποία αναφέρει: “Συνελήφθησαν, άμεσα χθες τα ξημερώματα, σε περιοχή της Αιγιάλειας, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας, με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ της ιδίας Υπηρεσίας, τέσσερις ημεδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένης κλοπής.

Ειδικότερα, χθες τα ξημερώματα, οι τέσσερις κατηγορούμενοι ενεργώντας από κοινού, μετέβησαν με αυτοκίνητο στο Αίγιο, όπου διέρρηξαν κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο, που περιέιχε το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ και έγγραφα, ενώ από γραφείο του καταστήματος αφαίρεσαν ακόμη 500 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή.

Για την διερεύνηση του περιστατικού, κινητοποιήθηκαν άμεσα οι αστυνομικοί του του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας, οι οποίοι με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ της ιδίας Υπηρεσίας, στο πλαίσιο αναζητήσεων, εντόπισαν τους κατηγορούμενους και τους προσήγαγαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αιγιαλείας, όπου συνελήφθησαν.

Παράλληλα, συνελήφθη από τους αστυνομικούς η μητέρα του ανήλικου για το αδίκημα της παραμέλησης της εποπτείας του.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου, ενώ κατασχέθηκε το όχημα ως μέσο τέλεσης της αξιόποινης πράξης”.

Πηγή: pelop.gr