Ο πανικός και η αμηχανία που έχει περιέλθει η παράταξη Πελετίδη, ιδιαίτερα μετά τις αποκαλύψεις που έκανε η “Ώρα Πατρών” σχετικά με τις συνθήκες λειτουργίας στο κατ΄ όνομα καταφύγιο αδέσποτων ζώων αλλά και την υποτιθέμενη βράβευση τους από παράρτημα ΜΚΟ εξωτερικού, που προωθεί και υιοθεσίες ζώων στο εξωτερικό είναι πλέον εμφανής.

Έτσι όλες τις προηγούμενες ημέρες συνεργάτες και συνεργάτιδες του Δημάρχου παρουσίαζαν μία εικονική πραγματικότητα συνοδεύοντας τες με προσωπικές και χυδαίες επιθέσεις εναντίον όσων έχουν διαφορετική άποψη αλλά και των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτά αναπαράγονται και στο προσωπικό προφίλ που διατηρεί η σύμβουλος του δημάρχου για τα αδέσποτα και πλέον υποψήφια με το ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Αναφέρουμε ένα απόσπασμα δημοσιεύματος που αναρτήθηκε ώστε να αντιληφθεί ο πολίτης ότι έχουν χάσει το μέτρο: σε ανάρτηση στο προφίλ συνεργάτιδας του δημάρχου και συμβούλου αναπαράγουν “έχω την ανάγκη και υποχρέωση να αναφέρω κάτι για το καταφύγιο των αδέσποτων του δήμου, στο Δρέπανο, για το οποίο μαζί με μένα διαβάζουμε διάφορα άρθρα από τα μπουρδέλα που μας ενημερώνουν τοπικά” καταλήγοντας με υβριστικό μήνυμα για υποψήφιους δημάρχους .

Η παράταξή μας μετά την επίσκεψη της στο «Καταφύγιο» ανέδειξε σειρά παραλείψεων και με ερωτήσεις ζήτησε να ενημερωθεί από τη δημοτική αρχή.

Ανάμεσα στα ερωτήματα που θέσαμε ήταν αν υπάρχει σχέδιο διαχείρισης φυσικών καταστροφών σε περίπτωση π.χ. πυρκαγιάς όπως συνέβη με την πυρκαγιά στον Έβρο, την Πάρνηθα κ.α.

Αντί απάντησης δεχθήκαμε επίθεση λασπολογίας.

Στο Δημοτικό συμβούλιο όμως το δέκατο ένατο θέμα αφορούσε την εισήγηση για Σχέδιο Διαχείρισης φυσικών καταστροφών στο χώρο προσωρινής φιλοξενίας καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Πατρέων. Τόσο καιρό προφανώς δεν υπήρχε κάποια μέριμνα και υπήρξε κινητοποίηση αφού επισημάνθηκε από την παράταξή μας…

Είδατε που τελικά η αντιπολίτευση παράγει έργο και σάς ξυπνά από το μακάριο ύπνο και τη ραστώνη σας.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο φάνηκε η γύμνια της Δημοτικής Αρχής και των συνεργατών της. Ούτε καν το σχέδιο δεν ανέγνωσαν και το ψήφισαν αφού είχε αποχωρήσει η αντιπολίτευση. Επισυνάπτουμε αυτούσιες τις “προτάσεις” της δημοτικής αρχής.

Ας πάμε όμως στην ουσία του θέματος, αφού μόνο γέλιο προκαλεί.

«Όταν πιάσει φωτιά θα φωνάξουμε τους εθελοντές και όλοι μαζί θα σώσουμε τα ζώα έχοντας κάποιες κλούβες έτοιμες…..”.

Είναι αυτό που λέμε όταν θέλουμε κάτι για μία αγγαρεία και θέλουμε να το αποφύγουμε «Να μαζευτούμε να πάτε»…

Για όποιον έχει επισκεφθεί το καταφύγιο αντιλαμβάνεται εύκολα ότι αν μία πυρκαγιά έχει κατεύθυνση από την Παλιά Εθνική, δεν υπάρχει δρόμος να φτάσεις στο Καταφύγιο παρά μόνο από την θάλασσα…

Μια γενικόλογη, ελλειπής γονατογραφία η εισήγηση, που στην ουσία της είναι ομολογία ότι δεν είχαν μέχρι τώρα σχέδιο διαχείρισης φυσικών καταστροφών και είμαστε στο “πάμε και όπου βγει”….

Η παράταξή μας και κατά την παρουσία της στο Καταφύγιο αλλά και άμεσα προτείνει:

1. Δημιουργία εναλλακτικού δρόμου διαφυγής και πρόσβασης στο καταφύγιο

2. Τσιμεντόστρωση/ασφαλτόστρωση του οδοστρώματος και διαπλάτυνση του υφιστάμενου, προκειμένου να κυκλοφορούν ανεμπόδιστα δύο αντιθέτως κινούμενα μεγαλύτερα οχήματα (π.χ. πυροσβεστικά, βυτιοφόρα)

3. Καθαρισμός του χώρου και έλεγχος της βλάστησης των γειτονικών οικοπέδων πέριξ του καταφυγίου και της οδού.

4. Δημιουργία αντιπυρικής ζώνης.

5. Σε συνεργασία με την πυροσβεστική δημιουργία πυροσβεστικών κρουνών και άλλων μέτρων που θα προκύψουν έπειτα από μελέτη.

6. Ζώνη αυτόματης πυρόσβεσης πέριξ του καταφυγίου, καθότι αυτό δεν έχει διαρκή φύλαξη παρά μόνο οκτώ ώρες ημερησίως και κατά τη διάρκεια της εργασίας των εργαζομένων σε αυτό. Απομένουν άλλες 16 ώρες και τυχόν περιστατικό δεν θα μας κάνει ενδεχομένως τη χάρη να γίνει εντός ωραρίου, ενώ θα πρέπει να υπάρχει μέριμνα για 24ωρη παρακολούθηση.

Είμαστε η μοναδική παράταξη που κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση να εκμεταλλευτούμε τα χρήματα που δίνει η πολιτεία 372.000€ ή 1.500.000€ για τη δημιουργία Δημοτικού Καταφυγίου ενώ η Δημοτική αρχή προτίμησε να πληρώνει ενοίκιο σε ιδιώτη, στα συμφέροντα δηλαδή, που πολεμά!!!

Έχουμε καταθέσει και άλλες ερωτήσεις:

1. Η συνεργασία του Καταφυγίου αλλά και μελών της πενταμελούς Επιτροπής με οργανώσεις της αλλοδαπής, έχει θετικά αποτελέσματα για το Καταφύγιο και τα αδέσποτα που διαμένουν προσωρινά στις εγκαταστάσεις του;

2. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ζώα που βρήκαν περίθαλψη έστω και προσωρινή στο Καταφύγιο υιοθετήθηκαν στο εξωτερικό; Αν ναι ποιος επιβαρύνθηκε τα έξοδα που πληρώνει τελικά ο Πατρινός για την περίθαλψη, τη φιλοξενία και τις λοιπές κτηνιατρικές πράξεις που απαιτούνται;

3. Παρενέβη κάποιο πολιτικό κόμμα με επερώτηση στη Βουλή και με υποδείξεις για το ποιοι θα πρέπει να έχουν τη διαχείριση στο Καταφύγιο και στα αδέσποτα, στο Δήμο μας; Αν ναι ποιο είναι το κόμμα;

Πέραν από τις ύβρεις και τη λασπολογία πού μας έχετε συνηθίσει κ. Πελετίδη επιτέλους δώστε απαντήσεις στις ερωτήσεις μας…

Τα καλύτερα έρχονται…