Τριαντόπουλος: Δεν υπήρχαν εντολές για διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη – Σήμερα η παρέμβαση του Κώστα Αχ. Καραμανλή, αύριο η τοποθέτηση του πρωθυπουργού.

Σε θέση μάχης μπήκε από χθες η κυβέρνηση με φόντο την πρόταση μομφής που κατέθεσαν εν τέλει τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως έδειξε και η σκληρή στάση του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη που ανέλαβε να «υποδεχθεί» από κυβερνητικής πλευράς το αίτημα του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που βρίσκεται από χθες και πάλι στην Ελλάδα, μετά την επιστροφή του από τον Καναδά, θα παρακολουθεί τη διαδικασία και ετοιμάζεται αύριο να εκπέμψει σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους απέναντι στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Δείτε live τη συζήτηση στη Βουλή 

Η παρέμβαση Καραμανλή

Σήμερα, αναμένεται να τοποθετηθεί στη συζήτηση και ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, όπως πρώτο μετέφερε χθες το protothema.gr.

Ο κ. Καραμανλής έχει βρεθεί στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης για τη στάση του στην υπόθεση, αλλά έχει δεχθεί και «φίλια» πυρά από βουλευτές της ΝΔ και τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη. Ο κ. Καραμανλής αναμένεται να τοποθετηθεί «με θεσμικό τρόπο», όπως μεταδίδουν συνομιλητές του, στο πνεύμα και της πρόσφατης κατάθεσης του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, όπου απαντούσε επί οχτώ ώρες σε ερωτήματα. Πάντως, ο κ. Καραμανλής δεν είχε μιλήσει, ούτε είχε δώσει το παρών, στη συζήτηση για το πόρισμα της Εξεταστικής, με αποτέλεσμα η στάση του να σχολιαστεί και να προκύπτει επιπρόσθετη πίεση, ώστε αυτές τις μέρες να είναι παρών. Συνομιλητές του, πάντως, αναφέρουν ότι η ομιλία του θα είναι πολιτική, όχι τεχνική, και θα επιχειρήσει να περάσει στην αντεπίθεση μιλώντας για πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας.

Πηγή: protothema.gr