Παράλληλες κινητοποιήσεις σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την αστυνομία – Ποιοι δρόμοι κλείνουν σταδιακά από την Τροχαία.

Μετά τους αγρότες, σήμερα παίρνουν τη «σκυτάλη» των κινητοποιήσεων μελισσοκόμοι, γιατροί και νοσηλευτές και φοιτητές. Από τις 08:00 το πρωί διαδηλώνουν στο κέντρο της Αθήνας μελισσοκόμοι πραγματοποιώντας πανελλαδική κινητοποίηση.  Οι συγκεντρωμένοι βρίσκονται αυτήν την ώρα απέναντι από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη με καπνιστήρια στα χέρια.

Φοιτητές και εκπαιδευτικοί βρίσκονται αυτή την ώρα στα Προπύλαια όπου διαρκώς συρρέει κόσμος για την προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενάντια στην ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

panekpaideutiko___6_
panekpaideutiko___1_

Επίσης, από τις 08:30 στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούν πανελλαδική πανυγειονομική κινητοποίηση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Επίσης, θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας στην Αττική έως τις 3 μ.μ. και 24ωρη απεργία στην περιφέρεια με πανελλαδική συγκέντρωση στις στην πλατεία Μαβίλη, καθώς και «Πορεία Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας – Πρόνοιας– ΕΚΑΒ» προς το υπουργείο Υγείας. Η κυκλοφορία στην κάθοδο της Βασ. Σοφίας διεξάγεται μόνο από δύο λωρίδες, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των αυτοκινήτων να διεξάγεται με καθυστερήσεις. Κλειστό είναι και το ένα ρεύμα κυκλοφορίας στη λεωφόρο Αμαλίας.


Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία
 βρίσκονται αυτή την ώρα έξω από το υπουργείο Υγείας. Οι υγειονομικοί διεκδικούν μισθολογικές αυξήσεις, προσλήψεις προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ενώ ταυτόχρονα δηλώνουν κατηγορηματικά αντίθετοι στη λειτουργία των απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων.

Αντιπροσωπεία των υγειονομικών αναμένεται να συναντηθεί με τον υπουργό υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.
Δείτε φωτογραφίες – βίντεο από την κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ

peodin___3_
peodin___4_
peodin___1_

Δείτε live την κίνηση εδώ

Εικόνα της κίνησης, ώρα 12:57

panepistimiou-kinisi

Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν σταδιακά

Πηγή: protothema.gr