Η ΑΔΕΔΥ στηρίζει την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που αποφάσισε το 49ο Συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ

Στάση εργασίας από τις 10:00 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου πραγματοποιεί σήμερα η ΑΔΕΔΥ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον κρατικό προϋπολογισμό. Για τις 11:00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Καραϊσκάκη μαζί με την ΠΟΕ ΟΤΑ και στη συνέχεια πορεία.

Στους δρόμους σήμερα και η ΠΟΕΔΗΝ η οποία πραγματοποιεί στάση εργασίας από τις 10:00 ως τις 15:00. Στις 11:00 προγραμματίζει συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος. Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Παρασκευή στις 7 το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Στην ανακοίνωση κινητοποιήσεων προχώρησε πριν από μερικές ημέρεςη Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αναφέροντας ότι «στηρίζει την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που αποφάσισε το 49ο Συνέδριο της ΠΟΕ/ΟΤΑ για την Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2023, με κυρίαρχο αίτημα τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων».

Παράλληλα επισημαίνει πως: «Ταυτόχρονα, υλοποιώντας τη σχετική απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της 1ης του Δεκέμβρη, κηρύσσει στάση εργασίας την ίδια μέρα, 14 του Δεκέμβρη, από τις 10:00πμ μέχρι τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει στις 11:00πμ, στην Πλατεία Καραϊσκάκη (Μετρό Μεταξουργείο) και στην πορεία που θα ακολουθήσει, ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Διεκδικούμε:

-Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μας κι όχι αυξήσεις κοροϊδία

-Επαναφορά ΤΩΡΑ των δώρων

-Κατάργηση του παγώματος της διετίας 16-17

-Κατάργηση της εισφοράς 2% για την ανεργία

-Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

-Αύξηση του αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ

-Συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο Δημόσιο

-Μονιμοποίηση των συμβασιούχων – προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλο το Δημόσιο»

Πηγή: protothema.gr