Στο κέντρο της ορεινής πόλης η ατμόσφαιρα τις τελευταίες ημέρες είναι γιορτινή.

Ο καιρός φέτος τα Χριστούγεννα μπορεί να ήταν ανοιξιάτικος, πολλοί ήταν όμως εκείνοι που πέρασαν τις γιορτές σε ορεινούς προορισμούς, όπου η πληρότητα άγγιξε το 100%.

Τα Καλάβρυτα, όπως ήταν αναμενόμενο, αποδείχθηκαν και φέτος τα Χριστούγεννα κορυφαίος τουριστικός προορισμός, καθώς η πληρότητα των καταλυμάτων άγγιξε το 100% με πολλούς να επιλέγουν από ημερήσια απόδραση έως και τριήμερη διαμονή.

Μεγάλη κίνηση είχε το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, που λειτούργησε για επισκέπτες, αλλά χωρίς χιονοδρομία.

Ο διευθυντής του ΧΚ Αλέξης Αγριος, δήλωσε στην «Πελοπόννησο» ότι η παρουσία επισκεπτών ήταν σημαντική, καθώς ο νέος αναβατήρας «Αχιλλέας» με τις κλειστές καμπίνες των δέκα θέσεων, λειτούργησε ως πόλος έλξης για πολλά άτομα που θέλησαν να κάνουν μια περιήγηση στο βουνό και να παίξουν με το λίγο χιόνι που έχει πέσει. Ο κ. Αγριος τόνισε ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων περιμένει τις πρώτες χιονοπτώσεις που θα επιτρέψουν την πλήρη λειτουργία του από τις αρχές του νέου χρόνου και μετά την παρουσίαση των νέων εγκαταστάσεων ετοιμάζονται και τα επίσημα εγκαίνια από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Καλαβρύτων στα μέσα Ιανουαρίου, με ένα μεγάλο event.

Με σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό και τη χριστουγεννιάτικη διάθεση, χιλιάδες εκδρομείς κάθε ηλικίας γέμισαν την περιοχή και στο κέντρο της πόλης επικρατούσε από την περασμένη Παρασκευή γιορτινή ατμόσφαιρα, με τα εμπορικά καταστήματα να είναι ανοικτά όλη τη μέρα, ενώ τα μαγαζιά εστίασης έχουν την τιμητική τους.

Στην κεντρική πλατεία, ταβέρνες, καφέ, αλλά και πολλές γωνιές της πόλης, γέμισαν από κόσμο που απολάμβανε ανέμελα τη βόλτα του και έκανε ψώνια στα καταστήματα με παραδοσιακά προϊόντα.

Το σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων στα Καλάβρυτα «δεν χωρούσες να περάσεις» από τα δρομάκια, καθώς οι επισκέπτες ήταν χιλιάδες. Στο κέντρο της ορεινής πόλης η ατμόσφαιρα τις τελευταίες ημέρες είναι γιορτινή, με τα εμπορικά καταστήματα να είναι ανοικτά όλη τη μέρα και την εστίαση να έχει την τιμητική της. Σημαντική ήταν η επισκεψιμότητα και στο σαλέ του Χιονοδρομικού, από κόσμο που ήθελε να πιει τον καφέ του.
Χθες, ημέρα επιστροφής κινητοποιήθηκε αστυνομική δύναμη από την πόλη, αλλά ήρθαν και ενισχύσεις από την Πάτρα. Η ροή των αυτοκινήτων ήταν συνεχής μέχρι αργά το απόγευμα.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαβρύτων Ηλίας Ερμείδης, δήλωσε στην «Πελοπόννησο» ότι από την περασμένη Παρασκευή η πόλη των Καλαβρύτων και η γύρω περιοχή έχει μεγάλη κίνηση και από επισκέπτες με διαμονή για τις ημέρες των Χριστουγέννων, αλλά και από περαστικούς, που βρήκαν την ευκαιρία χθες να κάνουν μια ημερήσια εκδρομή. Πάντως, ο κ. Ερμείδης τόνισε ωστόσο ότι, ακόμα και αυτή η κίνηση των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, δεν αρκεί για να δώσει «καύσιμα» στις τοπικές επιχειρήσεις για να αντεπεξέλθουν στα αυξανόμενα έξοδα. Το κόστος της ενέργειας, όπως είπε απασχολεί πολύ τον κόσμο φέτος και γι΄αυτό βλέπει συγκρατημένες δαπάνες από τους επισκέπτες.

Πηγή: pelop.gr