Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Ωρα Πατρών» με επικεφαλής τον Γιώργο Ρώρο.

Σε ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη «Ωρα Πατρών» με επικεφαλής τον Γιώργο Ρώρο, αναφέρει:

Το πρώτο κουδούνι δίνει την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς για τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό.
Η παράταξή μας Ώρα Πατρών εύχεται σε όλη τη σχολική κοινότητα καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.
Αυτή τη μέρα, το μυαλό μας είναι κυρίως στους δοκιμαζόμενους νέους και νέες της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες.
Η πολιτεία οφείλει να λάβει σειρά μέτρων τόσο για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής όσο και για τους φοιτητές που καλούνται να φοιτήσουν είτε σε άλλη πόλη είτε στα εκεί εκπαιδευτικά ιδρύματα ή ΑΤΕΙ.
Είναι χρέος της πολιτείας να έχουν όλοι οι νέοι και οι νέες πρόσβαση στην δημόσια παιδεία και στη γνώση.
Τα σχολεία πρέπει να έχουν επαρκές εκπαιδευτικό προσωπικό ιδιαίτερα για τους μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες, κτιριακές εγκαταστάσεις, καθαριότητα, μεταφορές έτσι ώστε απρόσκοπτα να επιτελέσει το έργο της όλη η σχολική κοινότητα.
Το πρώτο κουδούνι φυσικά χτύπησε και στην πόλη μας ,την Πάτρα. Πέραν των σχολείων που πήγαν οι “επίσημοι” για τους συνηθισμένους χαιρετισμούς και είχαν ιδιαίτερη φροντίδα, τα μηνύματα που πήρε η παράταξή μας δεν κολακεύουν τη δημοτική αρχή.
Οι διαμαρτυρίες από τη μαθητική κοινότητα αλλά και από τους συλλόγους γονέων εύλογες όταν σε σχολικά συγκροτήματα τα χόρτα έφταναν το ένα μέτρο, σε κάποια από αυτά δυσκολευόταν ακόμα και η πρόσβαση, ενώ μας απασχολούν όπως και στο παρελθόν, οι καθυστερήσεις και οι ελλείψεις που έχουν παρατηρηθεί και είναι απολογούμενη η δημοτική αρχή, σε θέματα όπως είναι η πυρασφάλεια και πυροπροστασία, αλλά και ο προσεισμικός έλεγχος των κτιρίων, όπου ενώ υπάρχουν π.χ. εγκρίσεις χρηματοδότησης όπως στην πυρασφάλεια, καθυστερούμε χαρακτηριστικά.
Υπήρχε όλος ο απαιτούμενος χρόνος το καλοκαίρι προκειμένου τα σχολεία να είναι σε μία ευπρεπή κατάσταση με το ξεκίνημα της χρονιάς.
Τα θέματα καθαριότητας, της κοπής χόρτων και δένδρων, πλημμελούς φωτισμού, κάδων ανακύκλωσης, απομάκρυνση αντικειμένων τα είχε φέρει επανειλημμένως η παράταξή μας στο Δημοτικό συμβούλιο αλλά και στο sense city για να δεχτεί την ειρωνική συμπεριφορά του αντιδημάρχου παιδείας.
Καλούμε άμεσα τη Δημοτική αρχή Πελετίδη και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Πετρόπουλο να μεριμνήσει για την εικόνα των σχολείων και να μην αρκείται σε ανέξοδα δελτία τύπου εντυπωσιασμού πού εσπευσμένα έβγαλε προκειμένου να διασκεδάσει αντιδράσεις και τις εντυπώσεις.
Ενδεικτικά παραθέτουμε εικόνες που κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα για την κατάσταση που υπήρχε χθες σε σχολείο….