Μοναδικό θέμα συζήτησης το νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024 σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου θα πραγματοποιηθεί στις 9:00 το πρωί υπό την προεδρία του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. Η συνεδρίαση θα γίνει στο Συνοδικό Μέγαρο και το θέμα συζήτησης θα είναι «Εκκλησία και ‘’θέσπιση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου’’», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως αρκετοί μητροπολίτες τις τελευταίες ημέρες έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους σχετικά με το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα ζήτησαν τη σύγκληση της ιεραρχίας, προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και από τους 81 ιεράρχες.

Από την δική του πλευρά, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασελλάκη πριν λίγες ημέρες είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις του. Συγκεκριμένα μιλώντας για το νέο αυτό νομοσχέδιο, είχε αναφέρει πως «Είμαι επιφυλακτικός. Χρειαζόμαστε να έχουμε στα χέρια μας κάποιο κείμενο για να το μελετήσουμε».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε συναντηθεί και με τον Κυριάκο Μητστοάκη, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, όπου ο πρωθυπουργός τον ενημέρωσε για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ