Κρίσεις και «φύλλα πορείας» για Αχαιούς Αξιωματικούς της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής.

Τέλος εποχής για τον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδος, υποστράτηγο Απόστολο Μαρτζάκλη, μετά από μακρά θητεία σε επιτελικές θέσεις και μάχιμες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ.

Χθες, με την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Κρίσεων των υποστράτηγων, ο κ. Μαρτζάκλης προήχθη στο βαθμό του αντιστρατήγου και αποστρατεύθηκε από το Σώμα. Η θέση του κατά πληροφορίες αναμένεται να καλυφθεί από «ντόπιους μνηστήρες».

Ο αποστρατευθείς Απόστολος Μαρτζάκλης

Η επικύρωση της αναβάθμισης του επίσης αχαιού Γιώργου Μιχαλόπουλου μέχρι πρότινος, πρότινος προϊστάμενο του Κλάδου Τάξης, ήλθε το βράδυ της Τετάρτης με τη δημοσιεύσει του προεδρικού διατάγματος, για τις αλλαγές στην ηγεσία της ΕΛΑΣ.

Ο κ. Μιχαλόπουλος προήχθη στο βαθμό του αντιστρατήγου και αναλαμβάνει Γενικός Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος, θέση που κατείχε ο αποστρατευθείς Νικόλαος Σπανουδάκης.

«Υπάρχει ικανοποίηση αδιαμφισβήτητα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου», δήλωσε στην «Πελοπόννησο» ο κ. Μιχαλόπουλος.

Ο αντιστράτηγος, Γιώργος Μιχαλόπουλος

Υπενθυμίζεται, αρχηγός και υπαρχηγός της ΕΛΑΣ ανέλαβαν οι αντιστράτηγοι Δημήτρης Μάλλιος και Πασχάλης Συριτούδης.

Οπως αναφέρει το προεδρικό διάταγμα, έπειτα από απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, προάγονται στον βαθμό του αντιστρατήγου οι Πασχάλης Συριτούδης, Αστέριος Μαντζιώκας που σύμφωνα με πληροφορίες αναλαμβάνει Επιτελάρχης της ΕΛΑΣ, ο Γεώργιος Μιχαλόπουλος και ο Χρήστος Μπουλούμπασης, στη θέση του Γενικού Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος.

Με τον βαθμό του αντιστρατήγου αποστρατεύονται οι υποστράτηγοι Γενικών Καθηκόντων της Ελληνικής Αστυνομίας, Εμμανουήλ Δουρβετάκης, Απόστολος Μαρτζάκλης, Δημήτριος Παντελής, Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, Γεώργιος Μπάλλας, Γεώργιος Λυμπινάκης, Βασίλειος Ρόκκος και Ελευθέριος Ντουρουντούς.

«Φύλλο πορείας» για το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, έχει λάβει ο πατρινός Νίκος Ρουμελιώτης, που «κλείδωσε» για τη θέση του Υπαρχηγού. Εντός της ημέρας εκτός απροόπτου αναμένεται η συνεδρίαση του Συμβουλίου, με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, να προάγεται στο βαθμό του αντιστρατήγου και να αποτελεί τον δεύτερο στη τάξη στη ηγεσία του ΠΣ, με αρχηγό τον Θεόδωρο Βάγια.

Ο Νίκος Ρουμελιώτης

Πηγή: pelop.gr