Το καθαρό, χωρίς νιτρικά νερό και ένα καλό σνακ είναι οι σημαντικότεροι σύμμαχοι για την υγεία των παιδιών μας, και φροντίζουμε να μην λείπουν από τη σχολική τσάντα τους.

Οι διακοπές φτάνουν στο τέλος τους και τα παιδιά μας μπαίνουν ξανά στη ρουτίνα τους, ενώ παράλληλα προετοιμάζονται για την επιστροφή στις σχολικές αίθουσες. Για το ξεκίνημα της χρονιάς εκτός από αναλώσιμα, βιβλία, τσάντες και κασετίνες, είναι εξίσου σημαντικό να φροντίσουμε για τη διατροφή και τη σωστή ενυδάτωσή τους όλη την ημέρα και ακόμα περισσότερο τις ώρες που βρίσκονται στο σχολείο. Ο συνδυασμός υγιεινής διατροφής και κατανάλωσης νερού σε άφθονη ποσότητα είναι σύμφωνα με τους διατροφολόγους το μυστικό για να έχουμε δυνατό και ισορροπημένο οργανισμό.

Έτσι, φροντίζουμε η σχολική τσάντα να περιέχει ένα υγιεινό σνακ για το οποίο επιλέγουμε τροφές που βοηθούν το σώμα μας να μένει ενυδατωμένο και δεν το επιβαρύνουν με λιπαρά και ζάχαρη. Ελαφριά σάντουιτς με ψωμί ολικής άλεσης ή αραβική πίτα, μπανάνες πλούσιες σε κάλιο – έναν ηλεκτρολύτη που βοηθά στην ενυδάτωση – και νόστιμες μπάρες ενέργειας που έχουμε φτιάξει μόνοι μας με ξηρούς καρπούς, ταχίνι, μέλι αντί για ζάχαρη και προσθήκη άλλων super foods γεμάτα με θρεπτικά συστατικά, είναι ιδανικές λύσεις για να κρατήσουν τα παιδιά μακριά από τις επεξεργασμένες τροφές.

AQUA_OCT-DEC179

Φυσικά, αυτό που δεν πρέπει να παραλείπουμε από κανένα σχολικό τσαντάκι φαγητού είναι το νερό,τον πολυτιμότερο θησαυρό υγείας. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά μας θα έχουν αγνό, πεντακάθαρο νερό, όπως είναι το Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica Kids. Το brand έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με το ποιοτικό, καθαρό νερό, καθώς πηγάζει σε μια από τις τελευταίες παρθένες εκτάσεις της Γης που καλύπτονται από δάση ελάτων και βελανιδιών, τα Καρπάθια Όρη. Συλλέγεται από την προστατευόμενη πηγή Bajenaru με τρόπο που να διατηρεί αναλλοίωτη την αναλογία του σε μέταλλα, στο ισορροπημένο pH και τη γεύση του.

aqua_carp

Αυτό που κάνει το AQUA Carpatica να ξεχωρίζει από τα άλλα μεταλλικά νερά είναι ότι η περιεκτικότητά του σε νιτρικά είναι σχεδόν μηδενική και έτσι μπορεί να καταναλωθεί από μωρά, νήπια και γυναίκες σε εγκυμοσύνη με απόλυτη ασφάλεια για την υγεία τους. Τα νιτρικά, είναι φυσικές οξειδωτικές χημικές ουσίες που εκτός από το νερό βρίσκονται στο έδαφος και τον αέρα και για τα φυτά, είναι ιδιαίτερα ευεργετικά. Όμως αν και είναι σημαντικά για την ανάπτυξη των φυτών, είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικά για τον ανθρώπινο οργανισμό, με τις έρευνες να επισημαίνουν ότι οι βλάβες είναι τόσο βραχυχρόνιες όσο και μακροχρόνιες.

DSC_5554

Η αγνότητα του AQUA Carpatica οφείλεται στο πλούσιο υπέδαφος και τη γεωλογική δομή των Καρπάθιων που περιλαμβάνει παλαιά, σβησμένα ηφαίστεια τα οποία αναδύουν ακόμη φυσικό διοξείδιο του άνθρακα. Το νερό φτάνει στις πηγές μετά από μακρόχρονη διαδρομή κατά τη διάρκεια της οποίας περνά από φυσικό φιλτράρισμα και εμπλουτίζεται με μεταλλικά στοιχεία από τα πετρώματα μέσα από τα οποία διέρχεται. Οι υδρογεωλόγοι υπολογίζουν ότι αυτή η υπόγεια διεργασία διαρκεί 40 χρόνια για το ανθρακούχο και 20 χρόνια για το απλό νερό, χρόνος κατά τον οποίο όλα τα επιβλαβή χημικά στοιχεία όπως τα νιτρικά, αφαιρούνται σταδιακά χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση δίνοντας σε εμάς και τα παιδιά μας το πιο αγνό νερό που θα μπορούσαμε να έχουμε.

AQUA_CARPATICA_-_Bucovina_57

Εμφιαλώνεται κατ’ ευθείαν στις πηγές σε αυστηρά προστατευόμενες περιοχές, εκεί όπου απαγορεύεται η προσέλευση και οποιαδήποτε άλλη κινητικότητα, είτε επαγγελματική είτε για λόγους αναψυχής. Το γεγονός ότι οι ανθρώπινες δραστηριότητες κρατήθηκαν μακριά και σε μεγάλη ακτίνα δεν υπάρχουν εργοστάσια, άξονες μεταφορών και μαζικές καλλιέργειες, είναι ο λόγος που οι φυσικοί πόροι της περιοχής έχουν προστατευτεί από φαινόμενα μόλυνσης και κατασπατάλησης.

Πηγή: protothema.gr