Ένας πετυχημένος αντιδήμαρχος με καταγωγή από τα Τριπόταμα.

Ο Αλέξης Σταυρούλιας γεννήθηκε στα Τριπόταμα όπου και έζησε τα νεανικά του χρόνια μέχρι το πέρας της φοίτησης του στο γυμνάσιο. Σήμερα έχει καταφέρει να διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα λογιστικά γραφεία στην Αθήνα αλλά και μια σπουδαία πορεία στην αυτοδιοίκηση καθώς κατέχει τη θέση του αντιδημάρχου οικονομικών στο δήμο Περιστερίου επί σειρά ετών.

Ο Αλέξης Σταυρούλιας έχει καταφέρει να αποτελεί πρότυπο αντιδημάρχου καθώς από τότε που ανέλαβε την διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Περιστερίου είναι ένας από τους πλέον παραγωγικούς δήμους της χώρας. Χωρίς να έχει θέσει ούτε μια αύξηση στα δημοτικά τέλη καταφέρνει να έχει πλεόνασμα και να εκμεταλλεύεται με σωστό τρόπο τις επιχορηγήσεις που δικαιούται από την περιφέρεια προσφέροντας στους πολίτες του Περιστερίου λύσεις σε πολλά καθημερινά προβλήματα αλλά και ποιότητα ζωής μέσα από έργα ανάπλασης χώρων, πάρκα, πλατείες κ.α.

Το γεγονός πως ο δήμος δεν κατείχε κοινόκτητο χώρο τον οποίο θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί δεν αποτέλεσε ανασταλτικός παράγοντας για την υλοποίηση όσων είχε οραματιστεί ο αντιδήμαρχος καθώς προχώρησε στην αγορά 32 οικοπέδων μέχρι στιγμής από τα 63 που έχουν θέσει σαν στόχο.

Κάποιος λοιπόν ο οποίος θέλει να ασχοληθεί με την αυτοδιοίκηση, είτε πρόκειται για τον ίδιο τον δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο ή ακόμα και τον πρόεδρο της κοινότητας, πρέπει να γνωρίζει ποιες είναι οι δυνατότητες του και τι είναι αυτά που θα πρέπει να διεκδικήσει για την περιοχή του, όπως στην περίπτωση του Αλέξη Σταυρούλια ο οποίος έχει καταφέρει να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τα κονδύλια της Περιφέρειας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς όφελος του Δήμου και των πολιτών του. Για αυτό και αποτελεί έναν από τους πιο πετυχημένους αντιδημάρχους και ο κόσμος τον εμπιστεύεται επί σειρά ετών.

tripotamadialogos.blogspot.com