Μέρες γιορτών με μικρή ανάπαυλα στο κοινοβουλευτικό έργο και ο βουλευτής Αχαΐας και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρέθηκε την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023 στην κοινωνική δομή «Κιβωτός της Αγάπης», άσυλο χρόνιων παθήσεων παίδων, όπου παρέχεται κλειστή περίθαλψη σε άτομα απ’ όλη την Ελλάδα.
Στη συζήτηση που είχε με την κα Κατερίνα Νικολάου, Πρόεδρο του Δ.Σ., την κα Ελένη Πετράτου, Διοικητική Προϊσταμένη και τον κ. Διονύση Πελεκούδα, Ταμία του Δ.Σ. του ιδρύματος, ενημερώθηκε για τη λειτουργία της δομής και τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει, όπως μεταξύ άλλων:

Το καθεστώς ανασφάλιστου που ισχύει για τα δεκαπέντε (15) από τα εβδομήντα (70) παιδιά, επιβαρύνοντας την κατάσταση για όλους
το γεγονός ότι το ποσό οποιασδήποτε επιχορήγησης – λ.χ. από την περιφέρεια- αφαιρείται από τα νοσήλια που καταβάλλει ο ΕΟΠΠΥ για τα ασφαλισμένα παιδιά
τα πάγια έξοδα που έχουν αυξηθεί υπερβολικά.
Τέλος, αναφερόμενος στην επίσκεψη στη δομή ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος δήλωσε: «Η πιο συγκινητική στιγμή και ο ουσιαστικός λόγος για τον οποίο βρισκόμαστε εδώ είναι η επαφή με τα παιδιά. Η Ειρήνη, η Μαρία, η Βάσω και ο Νικόλας μας υποδέχθηκαν με χαρά και αγκαλιές και ως ελάχιστη ανταπόδοση και καθήκον δεσμεύθηκα ότι θα αναδείξουμε στη Βουλή και την κοινωνία τόσο το έργο που γίνεται στην «Κιβωτό της Αγάπης» όσο και τα προβλήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης».