Για 20ή συνεχή χρονιά η Παιδιατρική Κλινική του «Καραμανδανείου» Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πατρών πραγματοποίησε εκπαιδευτική διημερίδα με θέμα «Πρακτικά παιδιατρικά και νεογνολογικά θέματα». Η διημερίδα φιλοξενήθηκε στο Royal Patras, με συνδιοργανωτή τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Αγιος Ανδρέας» και υπό την Αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών.

Η πρόεδρος του ΙΣΠ και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό «Μπροστά για όλους» του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, Αννα Μαστοράκου απηύθυνε χαιρετισμό στην τελετή έναρξης της διημερίδας, ενώ συμμετείχε και σε στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Κίνδυνοι της εποχής μας για παιδιά και εφήβους».

Αναλυτικά ο χαιρετισμός της Αννας Μαστοράκου: «Είμαι πολύ υπερήφανη για την ολική επαναφορά του συνεδρίου μετά την πανδημία. Μας έλειψε και πραγματικά χαιρόμαστε που επανερχόμαστε στην κανονικότητα. Ο Ιατρικός Σύλλογος στηρίζει αυτήν την προσπάθεια. Θέλω να συγχαρώ το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Καραμανδανείου που όλο το δύσκολο διάστημα της πανδημίας έδωσαν ό,τι καλύτερο μπορούσαν. Για την ακρίβεια έδωσαν ψυχή στο Νοσοκομείο για να σταθεί όρθιο. Το Καραμανδάνειο είναι ιστορικό νοσοκομείο, έχει ψυχή, όλοι εκεί είναι μια μεγάλη οικογένεια. Υπήρξαν δυσλειτουργίες σε ό,τι αφορά την υποστελέχωση. Συνάδελφοι ξεπέρασαν ανθρώπινες δυνάμεις. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο σταθήκαμε όλοι εκεί που έπρεπε και ο πατρινός είναι τυχερός που έχει αυτό το νοσοκομείο σε πλήρη λειτουργία. Βλέπουμε ότι υπάρχει μια ανοδική και αναπτυξιακή πορεία και αυτήν πρέπει όλοι να τη στηρίξουμε. Οι παλιότεροι συνάδελφοι που βραβεύονται στη διημερίδα ήταν στυλοβάτες όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά και οι νέες γενιές που έρχονται δίνουν μια νέα πνοή στο Καραμανδάνειο».