Ο Αχαιός καθηγητής θα μιλήσει σε ημερίδα της Πανελλήνιος Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟ.ΑΣ.Υ.)

Ο καθηγητής της Εγκληματολογίας και πρώην Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Άγγελος Τσιγκρής, θα μιλήσει με θέμα τη Βία κατά των Ανηλίκων και των Παιδιών, σε ημερίδα που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟ.ΑΣ.Υ.), η οποία θα διεξαχθεί την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 10.30 πμ, στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ στην Αθήνα.

Ο Αχαιός καθηγητής ευχαριστεί και δημόσια τον πρόεδρο Γρηγόρη Γερακαράκο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟ.ΑΣ.Υ. για την τιμή.

Ο Άγγελος Τσιγκρής το 2015 άρχισε ένα οδοιπορικό διαλέξεων στα σχολεία (Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) της Αχαΐας, με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών και των εκπαιδευτικών για την αντιμετώπιση του φαινομένου σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Αφορμή για την ενασχόλησή του με το ευαίσθητο θέμα της σχολικής βίας και του εκφοβισμού ήταν η επίσκεψή του στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο ενημέρωσης σχετικά με το ερευνητικό πρόγραμμα για την Πρόληψη της Νεανικής Βίας και Παραβατικότητας (2007). Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, με τη συμμετοχή των δέκα μεγαλύτερων πανεπιστημίων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου των Η.Π.Α.

Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.