Το έργο Artemis & Diana προσκαλεί γυναίκες, που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων, για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής σε μία σειρά εργαστηρίων, αφιερωμένων στην ανάπτυξη και την καλλιέργεια δεξιοτήτων.

Το Artemis & Diana, που συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στοχεύει στην ενδυνάμωση των γυναικών, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Μέσω μιας σειράς εξατομικευμένων εργαστηρίων, οι συμμετέχουσες θα εξοικειωθούν σε θέματα περιβαλλοντικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, ισότητας των φύλων, ψηφιακού εγγραμματισμού και επιχειρηματικότητας.

Το έργο, που φιλοδοξεί να έχει θετικό αντίκτυπο στις μη αστικές κοινότητες, ενισχύοντας την περιβαλλοντική, κοινωνική και πολιτιστική ευημερία, υλοποιείται παράλληλα στα Καλάβρυτα και το Μπρίντιζι της Ιταλίας. Θα ολοκληρωθεί με δύο εκπαιδευτικά ταξίδια, όπου τον Ιούλιο η Ιταλική ομάδα των εκπαιδευόμενων γυναικών θα επισκεφθεί τα Καλάβρυτα και τον Οκτώβριο η Καλαβρυτινή ομάδα το Μπρίντιζι, για ανταλλαγή καλών πρακτικών και ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους. 

Αναλυτικό πρόγραμμα εργαστηρίων

Τόπος διεξαγωγής εργαστηρίων: Καλάβρυτα

1η εβδομάδα

Τετάρτη 3 Απριλίου: Εργαστήριο γνωριμίας (3 ώρες)

Πέμπτη 4 Απριλίου: Πολιτιστική Κληρονομιά (2 ώρες)

Παρασκευή 5 Απριλίου: Φυσική Κληρονομιά (2 ώρες)

2η εβδομάδα

Τρίτη 9 Απριλίου: Γυναίκα & Ισότητα στην Εργασία (2 ώρες)

Τετάρτη 10 Απριλίου: Ψηφιακή Εκπαίδευση (2 ώρες)

Πέμπτη 11 Απριλίου: Γυναίκα & σύγχρονες προκλήσεις (2 ώρες)

3η εβδομάδα

Τρίτη 16 Απριλίου: Social Media (3 ώρες)

Τετάρτη 17 Απριλίου: Επιχειρηματικότητα (3 ώρες)

Πέμπτη 18 Απριλίου: Εργαστήριο Καταιγισμού Ιδεών (3 ώρες)

Αν είσαι γυναίκα και κατοικείς στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή έως τις 24 Μαρτίου 2024, συμπληρώνοντας τα στοιχεία σου στην παρακάτω φόρμα συμμετοχής: https://forms.gle/KEP1XZBGUQTMjKwn6 

ή στο τηλέφωνο 6999924333 (Βασίλης Μάρκου), όπου μπορείτε να μας καλέσετε και για κάθε απορία.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή σας, είναι η δυνατότητα παρακολούθησης του 80% των εργαστηρίων (έως 2 απουσίες) και η παρουσία σας κατά την επίσκεψη της Ιταλικής ομάδας τον Ιούλιο στα Καλάβρυτα. Οι συμμετέχουσες που θα ολοκληρώσουν την εκπαίδευση θα ταξιδέψουν τον Οκτώβριο 2024 στο Μπρίντιζι.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια και το ταξίδι στο Μπρίντιζι είναι εντελώς δωρεάν. Για την επιλογή των συμμετεχουσών θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το έργο υλοποιείται με τη συνεργασία των Περίπατος ΙΚΕ, Κέντρο Εριφύλη, QG Enviro και

την κολεκτίβα TransFemQueer, μέσω του TempoPresente A.P.S. και υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαβρύτων.