ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ – ΤΟΜΕΑΡΧΩΝ – ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΤΗΣ Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. ΑΧΑΪΑΣ

Αφετηρία νέων κατακτήσεων το 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ

Ξεκινά αύριο Παρασκευή 5 Απριλίου το 15ο Επετειακό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και σε μήνυμά τους ο Πρόεδρος Αντώνης Κουνάβης , τα Μέλη της Δ.Ε.Ε.Π. , οι Τομεάρχες και οι Εθελοντές επισημαίνουν :

«Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση χαιρετίζουμε το 15ο Επετειακό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

 Τιμούμε τα πενήντα χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί το κόμμα μας, η παράταξη που έβγαλε τη χώρα από τα σκοτεινά χρόνια της δικτατορίας, δεν είναι μόνο συνομήλικη της Δημοκρατίας μας. Είναι συστατικό της στοιχείο. Η Νέα Δημοκρατία δεν απεκατέστησε, απλώς, το πολίτευμα. Από την πρώτη μέρα της ίδρυσης μας  αποτελέσαμε τον παράγοντα που εγγυάται την ομαλή λειτουργία του προς όφελος της πατρίδας και των πολιτών της. Το αποδείξαμε σε κάθε κρίσιμη στιγμή που το εθνικό καθήκον μας κάλεσε να βγούμε μπροστά.

Τιμούμε τα πενήντα χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας μας χάρη στο σθένος, στο πολιτικό και προσωπικό ανάστημα του ιδρυτή της παράταξής μας, Κωνσταντίνου Καραμανλή. Του εθνάρχη Καραμανλή. Του πολιτικού που, μεταξύ άλλων, εξασφάλισε την είσοδο της χώρας μας στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια.

Τέλος, τιμούμε και τα πενήντα χρόνια από την ίδρυση της κομματικής μας οργάνωσης στην Αχαΐα και η σκέψη μας είναι σε όλα τα στελέχη που έδωσαν όλα αυτά τα χρόνια τη μεγάλη μάχη από όλα τα μετερίζια ώστε να φθάσει παντού σε ολόκληρο το Νομό η φωνή της παράταξης και να πετύχουμε μετά από 49 χρόνια τη μεγάλη ανατροπή αναδεικνύοντας και πάλι τη Νέα Δημοκρατία πρώτη και κυρίαρχη δύναμη και στο Νομό μας.

 Εδώ και μισό αιώνα η παράταξη μας ταξιδεύει στα νερά της Ιστορίας με τα πανιά της φουσκωμένα από τον άνεμο της υπερηφάνειας και του καθήκοντος. Είμαστε υπερήφανοι ως πολιτικοί κληρονόμοι του Κωνσταντίνου Καραμανλή, γιατί κρατάμε την πυξίδα μας στη διαδρομή που εκείνος χάραξε. Στη διασφάλιση της Δημοκρατίας και των εθνικών συμφερόντων. Στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και στις τολμηρές μεταρρυθμίσεις. Στην κοινωνική αλληλεγγύη. Αυτή είναι η παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή και αυτήν υπηρετούμε με συνέπεια και προσήλωση, εξασφαλίζοντας για τη χώρα μας πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ευρώπη και στον κόσμο.

Είμαστε υπερήφανοι επειδή ήταν το κόμμα μας που κλήθηκε από την Ιστορία και τον λαό για να αποκαταστήσει τη Δημοκρατία και τις πολιτικές ελευθερίες. Που εγγυήθηκε τη λαϊκή κυριαρχία και τη λαϊκή ενότητα, αφήνοντας οριστικά πίσω μας τους διχασμούς του παρελθόντος.

Είμαστε υπερήφανοι επειδή όλες οι μεγάλες επιλογές της Νέας Δημοκρατίας στέφθηκαν από τη δικαίωση.

Σε εθνικό επίπεδο, με την ένταξη της πατρίδας μας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, την ενίσχυση της εθνικής μας άμυνας, την παρουσία της χώρας μας στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, με το συνδυασμό οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής.  Ας αναλογιστούμε πόσο πολύ έβλεπε στο μέλλον ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, όταν, στο πρώτο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, μιλούσε για Ριζοσπαστικό Φιλελευθερισμό. Όταν, δηλαδή, ανέδειξε τον κοινωνικό χαρακτήρα της φιλελεύθερης αντίληψης, που το κόμμα μας εφαρμόζει στην πράξη στη διακυβέρνηση της χώρας.

Είμαστε υπερήφανοι και επειδή τα τελευταία χρόνια σταθήκαμε με επάρκεια, σθένος και συνέπεια στο ύψος της κρίσιμης ιστορικής συγκυρίας. Αντιμετωπίσαμε κρίσεις και απειλές. Κρατήσαμε την χώρα στο ευρώ, στηρίξαμε την κοινωνία και δώσαμε στην οικονομία την ώθηση για να φτάσει σήμερα σε ένα επίπεδο που στο εξωτερικό χαρακτηρίζεται ως θαύμα.

Πέρα από τη συγκίνηση και την υπερηφάνεια, αισθανόμαστε, όλες και όλοι εδώ στην Αχαΐα και αποφασιστικότητα και αισιοδοξία.

Αποφασιστικότητα, για να συνεχίσουμε τη μεγάλη ιστορία της Νέας Δημοκρατίας, καταθέτοντας καθημερινά την προσφορά μας προς την πατρίδα.

Και αισιοδοξία γιατί γνωρίζουμε καλά ότι μπορούμε να πετύχουμε. Και θα πετύχουμε. Το έχουμε αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν, με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Γεώργιο Ράλλη, τον Ευάγγελο Αβέρωφ, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον Μιλτιάδη Έβερτ, τον Κώστα Καραμανλή, τον Αντώνη Σαμαρά , τον Βαγγέλη Μειμαράκη. Το αποδεικνύουμε σήμερα, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.  Και θα συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ιστορίας και στις απαιτήσεις του ελληνικού λαού.

Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα των πράξεων και των μεγάλων μεταρρυθμίσεων. Το κόμμα που έχει Ιδεολογία, Αρχές, Αξίες και Όραμα. Όχι ιδεοληψίες και  αγκυλώσεις.

Η Νέα Δημοκρατία, είναι το Κόμμα που δεν επιδιώκει να κυριαρχήσει στην κοινωνία, αλλά να υπηρετήσει την κοινωνία.

Το 15ο Επετειακό Συνέδριο μας, πραγματοποιείται 2 μήνες πριν τις Ευρωεκλογές. Μια εκλογική αναμέτρηση σημαντική όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλη την Ευρώπη. Για αυτό και στις 9 Ιουνίου δεν έχει θέση η χαλαρή ψήφος, η διαμαρτυρία ή η αποχή. Γιατί, απέναντι μας, έχουμε τον λαϊκισμό, που είναι πάντα εδώ και καραδοκεί για να επανέλθει.

Οι μεγάλες μάχες που κερδίσαμε τα τελευταία χρόνια, οι μάχες του Κυριάκου Μητσοτάκη, των βουλευτών, των στελεχών, των μελών μας σε κάθε χώρο κοινωνικής δράσης, ήταν μάχες ενάντια στο λαϊκισμό.  

50 χρόνια μετά τη μεταπολίτευση, 50 χρόνια μετά την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, δίνουμε και πάλι αυτή τη μάχη καθημερινά.

Τη μάχη της σιγουριάς, ενάντια στην αβεβαιότητα.

Τη μάχη της οικονομικής ανάπτυξης, ενάντια στην οπισθοδρόμηση.

Τη μάχη της κοινωνικής συνοχής, ενάντια στο διχασμό.

Τη μάχη της αξιοπιστίας, απέναντι στη δημαγωγία.

Τη μάχη για να διασφαλίσουμε όσα πετύχαμε και να προχωρήσουμε στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν ακόμα και χρειάζεται η χώρα. 

Είμαστε μια κυβέρνηση ευθύνης που στηρίζεται από μια δημοκρατική, λαϊκή φιλελεύθερη και πατριωτική παράταξη με επίγνωση αυτής της ευθύνης. Που στηρίζεται σε όλους εσάς. Σε όλους εμάς που συναισθανόμαστε το πατριωτικό και κοινωνικό μας καθήκον. Την ανάγκη για οικονομική ευημερία, εθνική πρόοδο και κοινωνική δικαιοσύνη. Την ανάγκη για προσωπική και συλλογική προκοπή.

Είμαστε μια παράταξη των στελεχών μας. Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες της Αχαΐας, είστε όλοι εσείς που καθημερινά δίνετε μάχη δημοκρατίας, ο καθένας από το δικό του μετερίζι απέναντι στον λαϊκισμό και το ψέμα. Για να πάει η χώρα μπροστά. Είστε όλοι εσείς που καθημερινά μεταφέρετε στο κόμμα τη φωνή και τις ανάγκες της κοινωνίας. Είστε όλες και όλοι εσείς που μας μεταφέρετε τις ανησυχίες και τις ελπίδες όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων που θέλουν να δουν τη χώρα τους να προοδεύει. Δεν θα τους απογοητεύσουμε. Έτσι πορευτήκαμε και έτσι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε. Με όλες και όλους εσάς στην πρώτη γραμμή της μάχης. 

Το οφείλουμε στα 50 χρόνια ιστορίας της Νέας Δημοκρατίας.

Το οφείλουμε στις αξίες και τις αρχές μας.

Το οφείλουμε στις Ελληνίδες, τους Έλληνες, την Ελλάδα.  

Το 15ο Επετειακό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί αφετηρία νέων κατακτήσεων και επιτυχιών.

Βαδίζουμε στο δρόμο της συλλογικής ανάπτυξης και της ατομικής προκοπής». 

 

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ             

   ΤΗΣ Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. ΑΧΑΪΑΣ