Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας ήταν ο επόμενος εκλογικός σταθμός για τον Φωκίωνα Ζαΐμη, Αντιπεριφερειάρχη και εκ νέου Υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο με το συνδυασμό του Νεκτάριου Φαρμάκη.

Η αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» γέμισε με φίλους αλλά και δημότες που ήθελαν να γνωρίσουν από κοντά τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτόμιας. Ο κ. Ζαΐμης ενημέρωσε τους Δυτικούς Αχαιούς για τα έργα που έχει υλοποιήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος καθώς και για τους επόμενους στόχους που έχουν μέσα την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και του τουρισμού. «Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας πρέπει να αποκτήσει «ταυτότητα», να φτιάξουμε ένα δυνατό brand name και στη συνέχεια να το προβάλλουμε. Είναι απαραίτητη η συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας για να στηριχθούν και να βγουν στο ευρύ κοινό, εντός και εκτός συνόρων, τα υπέροχα προϊόντα της Δυτικής Αχαΐας, όπως ο οίνος και το λάδι», δήλωσε ο κ. Ζαΐμης τονίζοντας ότι με καινοτόμες πρωτοβουλίες και συνέργιες ο στόχος της τουριστικής ανάπτυξης και οικονομικής ανέλιξης του τόπου είναι εφικτός.
Τέλος, ο κ. Ζαΐμης μίλησε διεξοδικά για τα έργα που ο ίδιος έφερε εις πέρας με γνώση, επαφές με τα αρμόδια υπουργεία στην Αθήνα και πολύωρη εργασία, όπως να δρομολογηθεί η έλευση του φυσικού αερίου, να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα και ένα ειδικό μηχανισμό στήριξης, να προχωρήσει μια καινοτόμα πρωτοβουλία για να εντοπιστούν οι ανάγκες της αγοράς εργασίας και να εκπαιδευτεί κατάλληλα το υπάρχον ή νέο προσωπικό, να προχωρήσουν οι διαδικασίες ούτως ώστε να αναβαθμιστεί το λιμανάκι των Αλυκών, να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας μέσα από προγράμματα και δράσεις, να καθαριστεί από το επικίνδυνο υλικό Αμιαντίτ οικόπεδο στην περιοχή του Δρεπάνου, να ενισχυθεί το έργο της πολιτικής προστασίας με τη χορήγηση 10 DRONES στα τρία σώματα ασφαλείας, να αναβαθμιστεί το γήπεδο της Παναχαϊκής, να εκσυγχρονιστεί το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων και μια σειρά άλλων παρεμβάσων και πρωτοβουλιών που αφορούσαν τον τομέα της επιχειρηματικότητας, έρευνας και καινοτομίας, που του ανατέθη. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ομιλία του κ. Ζαΐμη έδωσε το παρόν ο Υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Φίλιππας Λιάκος, καθώς επίσης και υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι τόσο της παράταξης του Σπύρου Μυλωνά όσο και του Γρηγόρη Αλεξόπουλου!