Με το Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας και Πρόεδρο του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο συναντήθηκε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Βαγγέλης Καραχάλιος στο πλαίσιο του κύκλου επαφών που έχει με Φορείς της περιοχής, για το «Δυτική Ελλάδα 2040».
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν θέματα που έχουν να κάνουν με την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής και τα μεγάλα έργα, αλλά και θέματα που αφορούν την αναγκαιότητα συνεργασίας μεταξύ των Φορέων για την προώθηση των αιτημάτων της Δυτικής Ελλάδας και την διεκδίκηση λύσεων. Κυρίαρχο θέμα αποτέλεσε και η ολοκλήρωση του εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων και η επίσπευση των διαδικασιών για την επικαιροποίησηε του ΠΕΣΔΑ με έμφαση στα θέματα ανακύκλωσης και Διαλογής στη Πηγή.
Ο κ. Καραχάλιος ενημέρωσε τον κ. Αλεξόπουλο για την πρόταση του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας ως προς τη δημιουργία του διευρυμένου Οργάνου «Δυτική Ελλάδα 2040» στόχος του οποίου θα είναι η παρακολούθηση ζητημάτων μακροπρόθεσμης στρατηγικής ανάπτυξης της περιοχής με τη συμμετοχή όλων των φορέων και της Κοινωνίας των Πολιτών.
Το «Δυτική Ελλάδα 2040» θα βοηθήσει ώστε να επιτευχθούν συναινέσεις και συνέργειες ενώ θα διατυπώνει γνώμη για σύγχρονες προκλήσεις και θέματα παρέχοντας παράλληλα επιστημονική τεκμηρίωση «Είχαμε μια παραγωγική συζήτηση με τον κ. Αλεξόπουλο ο οποίος άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την πρότασή μας για τη “Δυτική Ελλάδα 2040” και τον τρόπο με τον οποίο θα βοηθήσει την περιοχή να έρθει πιο κοντά στις επιδιώξεις της.
Συνεχίζουμε τις επαφές μας και αισιοδοξούμε ότι πολύ σύντομα θα έχουμε καλά νέα σε σχέση με τη συγκρότηση αυτού του τόσο απαραίτητου Οργάνου για την συγκρότηση του οποίου καταβάλλουμε προσπάθειες ως ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας» τόνισε μετά τη συνάντηση ο κ. Καραχάλιος.