Επίσκεψη  στο Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών  (ΚΕΔΜΟΠ -Χάρισε Ζωή) πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Χαράλαμπος Μπονάνος και η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Άννα Μαστοράκου , στους χώρους του οποίου ξεναγηθήκανε από τον  Καθηγητή Αιματολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και Διευθυντή του Κέντρου Δοτών ΚΕΔΜΟΠ –«Χάρισε Ζωή»  Αλέξανδρο Σπυριδωνίδη.

Κατά τη διάρκεια ενημερωθήκανε για το σπουδαίο και πολύπλευρο έργο που επιτελείται από το Κέντρο  και συζητήθηκαν οι τρόποι στήριξης της μεγάλης αυτής επιστημονικής προσπάθειας.  

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης, αφού έδωσε πολλά συγχαρητήρια τόσο στον κ. Σπυριδωνίδη όσο και σε όλους όσους  προσφέρουν υπηρεσίες στο Κέντρο,  τόνισε :  «Η  Δωρεά μυελού των οστών αποτελεί την εμπράγματη πράξη ανιδιοτελούς συνεισφοράς προς το συνάνθρωπο.  Ο εθελοντής δότης μυελού των οστών Χαρίζει Ζωή σε συνανθρώπους του που πάσχουν από καρκίνο του αίματος (συνήθως λευχαιμία ή λεμφώματα) ή άλλα αιματολογικά νοσήματα. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στέκεται πάντα αρωγός σε κάθε προσπάθεια ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και προσέλκυσης νέων εθελοντών στηρίζοντας δράσεις που στόχο έχουν την  εγγραφή νέων μελών στο  ΚΕΔΜΟΠ «Χάρισε Ζωή»  . Αν σκεφτεί ο καθένας μας πως με κάτι πολύ απλό για εμάς μπορούμε να σώσουμε μια ζωή, τότε όλοι ήδη θα έπρεπε να έχουμε γίνει δότες!» 

Η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Π.Δ.Ε., δήλωσε στο πλαίσιο της συνάντησης:  «Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Επιστημονικό Υπεύθυνο κ. Αλέξανδρο Σπυριδωνίδη, σε όλο το επιστημονικό προσωπικό και στην μεγάλη ομάδα εθελοντών για το πολύπλευρο έργο που επιτελούν τόσο στην ενημέρωση και προσέλκυση εθελοντών δοτών μυελού των οστών όσο και στην διάχυση της επιστημονικής γνώσης, στην εκπαίδευση και στην ανάπτυξη της έρευνας εν γένει. Σημαντική επιπλέον κατάκτηση και επιστέγασμα των προσπαθειών, αποτελεί και το Ινστιτούτο Κυτταρικών Θεραπειών το οποίο επικεντρώνεται στη μεταφραστική έρευνα σε κυτταρικές, γονιδιακές και αναγεννητικές θεραπείες στο οποίο συμπράττουν το ΚΕΔΜΟΠ, το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών , γεγονός που αναδεικνύει τη Δυτική Ελλάδα τόσο σε Εθνικό όσο και σε Ευρωπαΐκό Επίπεδο. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σύσσωμη, στηρίζει και θα συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τις επιστημονικές δραστηριότητες του ΚΕΔΜΟΠ ώστε οι ασθενείς να έχουν πρόσβαση σε νέες κυτταρικές θεραπείες που θα βοηθήσουν να σωθούν ζωές.»