Προς τον
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΦΑΡΜΑΚΗ

ΘΕΜΑ: ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ 12 (ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΛΥΚΟΥΡΙΑ ΠΡΟΣ ΦΕΝΕΟ ΕΩΣ ΣΥΝΟΡΑ ΝΟΜΟΥ).

Σχετ.: ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΑΠΟ 9/3/2021, 12/8/2021 και 4/4/2024
Αξιότιμε κύριε ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΑ, (4-4-2024) σας είχα αποστείλει μία επιστολή με την οποία σας υπενθύμιζα τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν εδώ και 18 (ΔΕΚΑ ΟΚΤΩ) χρόνια και αφορούν τη συντήρηση του ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΛΥΚΟΥΡΙΑΣ – ΦΕΝΕΟΥ.
Επανέρχομαι σήμερα, που έλαβα e-mail της Δ/ΝΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΧΑΪΑΣ που αναφέρει τα εξής:

«Ο ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΛΥΚΟΥΡΙΑΣ ΦΕΝΕΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ και ότι τα προβλήματα που αναφέρετε στο έγγραφό σας, θα γίνει ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ σε μία από τις επόμενες ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ που θα περιλαμβάνουν αντίστοιχες εργασίες στον ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ σε συνάρτηση με τις γενικότερες ανάγκες των ΕΠΑΡΧΙΑΚΩΝ ΟΔΩΝ και των ΔΙΑΤΙΘΕΜΕΝΩΝ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ».
Κατ’ αρχάς θέλω να ευχαριστήσω την Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ για την ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ σε μένα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ (ΜΕΣΩ E-MAIL), αλλά θα πρέπει να σας αναφέρω ότι η Απάντηση που έλαβα είναι ακριβώς η ΙΔΙΑ με την απάντηση προηγούμενου έτους 2021 και δεν με ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ «ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ» όπως λέει ο λαός.
Πιστεύω ότι δεν πρόκειται περί λάθους ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ και για του λόγου το ΑΛΗΘΕΣ, σας αποστέλλω την απαντητική επιστολή της Δ/νσης Τεχνικών Έργων του κ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΚΟΡΚΟΥ του έτους 2021.

Επίσης διαπίστωσα ότι και οι δύο ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ που έλαβα μέσω e-mail από την Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ και όπως θα διαπιστώσετε κι ΕΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΟΥΤΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ.

Κύριε Περιφερειάρχα, με την από 4-4-2024 επιστολή μου ζητούσα να με ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, ΑΝ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΟΔΟΥ, ΕΧΕΙ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΤΟΥΣ 2023-2024 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΟΥ 400.000 € (ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ).

Επίσης ΕΡΩΤΩ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΑΣ ΤΟ ΠΟΣΟΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ; ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ.
[1]

Κύριε Περιφερειάρχα, γνωρίζετε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Ο ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΣ ΑΥΤΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΝΟΜΟΥΣ ΑΧΑΪΑΣ ΚΑΙ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΘΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 18 (ΔΕΚΑ ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ), ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΔΙΟΤΙ, ΟΣΟ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΣΥΝΤΗΡΗΤΟΣ, ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΘΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ
ΟΞΥΝΟΝΤΑΙ.

ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ, ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ, ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ, ΝΑ ΙΕΡΑΡΧΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ.
Ο ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ
ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ.
Επίσης ΜΕΛΗΜΑ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΑΦΗ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ, ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ, ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΕΠΙΛΥΣΗ.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ, ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2029 ΠΟΥ ΛΗΓΕΙ Η ΘΗΤΕΙΑ ΣΑΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΗΜΑ ΜΟΝΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΛΥΚΟΥΡΙΑΣ.
ΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ, ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ, ΟΤΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ
ΚΑΛΑ!
Κοινοποίηση:
ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
Κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ
ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ
Κ. ΣΩΤΗΡΗ ΔΟΥΚΛΙΑ
ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΥΚΟΥΡΙΑΣ
Κ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΟΔΑΚΗ
ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ: 3 ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ
[2]
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΛΗΣ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ