Κυριακή της Ορθοδοξίας!
Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λυκούριας τελέστηκε δοξολογία στη μνήμη των ηρώων του 1821 και της Μάχης της Χελωνοσπηλιάς.
Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο μνημείο της Χελωνοσπηλιάς για να παρακολουθήσουμε την αναπαράσταση της Μάχης της Χελωνοσπηλιάς. Το πρωί τελέσθηκε Θεία Λειτουργία.

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν σήμερα 24 Μαρτίου 2024 οι εκδηλώσεις για τα προεπαναστατικά γεγονότα του 1821. Ομιλία απο τον Πρόεδρο της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως κ. Δημήτριο Βαρβιτσιώτη.

Την εκδήλωση τίμησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ Ανδρέας Φίλιας, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χανίων κ. Κουκιανάκης, o Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνική Πρόνοιας Τάκης Βαρβιτσιώτης, ο Αντιδήμαρχος Κλειτορίας κ. Σωτήρης Δουκλιάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βασίλειος Κουτρουλάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτριος Μηλιτσόπουλος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Κλειτορίας και Δημοτική σύμβουλος κα Βασιλική Παπουτσή, ο Διοικητής της ΠΥ Καλαβρύτων κ. Σπύρος Κωνστάντης, ο υποδιοικητής του αστυνομικού τμήματος Κλειτορίας κ. Βλάχος, ο πρόεδρος της Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Καλαβρύτων, κ. Νικόλαος Τσάμης, εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Χαρά Γεωργακοπούλου, ο απόγονος του Αγωνιστή Χονδρογιάννη, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων και Συλλόγων από Λυκούρια, Κλειτορία, Φίλια, Λεχούρι, Τουρλάδα, Άγιο Νικόλαο, Τριπόταμα, Χόβολη, Καμενιάνους, Άρμπουνα.

Μαθητές από το σχολείο Λυκούριας απήγγειλαν ποιήματα για το 1821 ενώ τα χορευτικά της Λυκούριας, του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Κλειτορίας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Κλειτορίας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ψωφίδος, Χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς

Εντυπωσιακή αναπαράσταση των γεγονότων της χελονωσπηλιάς από την θεατρική ομάδα Λυκουριωτών “Πήγές Λάδωνα”

Δείτε βίντεο- φωτογραφίες