Ο Δήμος Καλαβρύτων ενημερώνει τους πολίτες των Κοινοτήτων που οι περιουσίες τους επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία (25/09/2023) ότι μπορούν να προσέρχονται στα δημοτικά καταστήματα (Δημαρχείο Καλαβρύτων, Δημ. Κατάστημα Κλειτορίας) ώστε να υποβάλλουν αιτήσεις αποζημίωσης προκειμένου να προωθηθούν στους αρμόδιες Υπηρεσίες.

Οι αιτήσεις αφορούν σε καταστροφές σε ιδιωτικές περιουσίες (ζημιές σε κατοικίες, στέγες, οικ. εξοπλισμό, ηλ. θερμοσυσσωρευτές κ.λπ.) και σε επιχειρήσεις –επαγγελματικό εξοπλισμό. Στην τελευταία κατηγορία περιλαμβάνονται και τυχόν ζημιές σε αγροτικό εξοπλισμό – υποδομές (αγροτικά μηχανήματα, γεωργικά εργαλεία, αντλητικές εγκαταστάσεις, περιφράξεις, μεταποιημένα προϊόντα). 

Οι αιτήσεις θα πρέπει να είναι αναλυτικές και τεκμηριωμένες και να συνοδεύονται όπου είναι δυνατό από φωτογραφικό υλικό. Όσον αφορά στο ζωικό και φυτικό κεφάλαιο οι αιτήσεις θα αναγγέλλονται μέσω του Δήμου στην ειδική πλατφόρμα του ΕΛΓΑ (πληροφορίες κ. Κοντός 2692360430). Οι πολίτες μπορούν να αποστέλλουν τις αιτήσεις τους και σε ηλεκτρονική μορφή στην διεύθυνση  protocol@kalavrita.gr. 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλ. 2692360416 (Δ.Ε. Καλαβρύτων) και 26923-60516 (Δ.Ε. Κλειτορίας).