Τελεσίγραφο από το Διακοπτό για Οδοντωτό και Εθνική Οδό.

Στην έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας για τη μη αποκατάσταση των ζημιών στο φαράγγι του Βουραϊκού και τη μη λειτουργία του Οδοντωτού προχώρησαν φορείς του Διακοπτού και των γύρω κοινοτήτων, έπειτα από σύσκεψη που διοργάνωσαν στο Πνευματικό Κέντρο το βράδυ της Παρασκευής.

Τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργάνωσαν τα τοπικά συμβούλια Διακοπτού και Ζαχλωριτίκων, ο Σύλλογος Φίλων του Οδοντωτού και η Επιτροπή Πρωτοβουλίας δημοτών, φορέων, επαγγελματιών και συλλογικοτήτων της περιοχής, αποφασίζοντας ομόφωνα να διαμαρτυρηθούν για την καθυστέρηση στη λήψη και υλοποίηση των μέτρων που απαιτούνται για την αποκατάσταση των ζημιών στο φαράγγι του Βουραϊκού και στη λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής του Οδοντωτού, καθώς και για την αποτροπή των κατολισθήσεων κατά μήκος της Παλαιάς Εθνικής Οδού και των τοπικών οδών στις περιοχές της Ροδιάς, Μαμουσιάς, Ελαιώνα, Ζαχλωριτίκων, Διακοπτού, Τράπεζας.

Οδοντωτός: Ανεβαίνουν οι τόνοι για το ακινητοποιημένο τρενάκι

Παν. Μητσόπουλος, Σπ. Ρουφογάλης, Κ. Οικονόμου, Γ. Καραπαναγιώτης, Γ. Καρβούνης

Οι φορείς ζητούν:

> Να δοθεί από το κράτος τώρα, ολοκληρωμένη λύση στο πρόβλημα λειτουργίας του Οδοντωτού και των κατολισθήσεων στην ΠΕΟ Πατρών-Κορίνθου.

> Αμεση παράδοση της μελέτης για το Φαράγγι του Βουραϊκού και λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Διακοπτού-Καλαβρύτων και άμεση υλοποίηση των μέτρων που προτείνει.

> Αμεση χρηματοδότηση της υλοποίησης των μέτρων της μελέτης του Δασαρχείου για τις κατολισθήσεις και άμεση εκτέλεσή τους.

Οι φορείς δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν πλέον καμία καθυστέρηση και ολιγωρία και στο πλαίσιο αυτό θα διοργανώσουν νέα συγκέντρωση την Παρασκευή 19 Απριλίου, όπου θα κληθούν οι αρμόδιοι να δώσουν απολογισμό αναφορικά με το τι θα έχουν πράξει για τα αιτήματα αυτά και ανάλογα θα αποφασίσουν πώς θα δράσουν στη συνέχεια.

ΒΟΛΕΣ ΜΠΕΣΚΟΥ

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργος Μπέσκος, σε δήλωσή του, αναφέρει ότι έπειτα από αναφορά του και την παρέμβαση της Εισαγγελίας για τον Οδοντωτό, ενημερώθηκε από το Δασαρχείο Αιγίου ότι στις 8 Μαρτίου απεστάλη τεχνικό δελτίο, βάσει του οποίου ζητείται η χρηματοδότηση με το ποσό 1.103.000 ευρώ από τα συναρμόδια υπουργεία Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Οικονομικών για αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα που θα κάνουν ασφαλή τη λειτουργία του τρένου και θα σταματήσουν το φαινόμενο κατολισθήσεων στην παλαιά εθνική οδό στον Ελαιώνα.

Ο κ. Μπέσκος τονίζει ότι το έγγραφο αυτό δίνει απάντηση σε όσους τον κατηγόρησαν ότι λόγω της αναφοράς του διεκόπη η λειτουργία του Οδοντωτού και με αυτό εκτίθενται πλέον ανεπανόρθωτα. Παράλληλα, επιστρέφει τις κατηγορίες του εναντίον «όσων θέλουν να θυσιάσουν την ασφάλεια των επιβατών του τρένου και των διερχομένων οδηγών σε ΠΕΟ στον βωμό του κέρδους και τουριστικής κίνησης, αδιαφορώντας τόσο καιρό για τη χρηματοδότηση των έργων που έπρεπε να γίνουν και δεν πίεσαν προς αυτή την κατεύθυνση».

Πηγή: pelop.gr