ΕΝΩΣΗ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (Ε.Ρ.ΔΥ.Π)

Ο Σύλλογος Ε.Ρ.ΔΥ.Π παρατηρώντας το μεγάλο και διαρκώς αυξανόμενο κοινωνικό πρόβλημα των ναρκωτικών αποφάσισε να δράσει δυναμικά και αιτήθηκε από το Υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης Ειδικό Διακριτικό Κλήσης με στόχο την αποτροπή των νέων μας απ’ τη μάστιγα των ναρκωτικών και την προβολή του Ραδιοερασιτεχνισμού ως αντίμετρο. Το υπουργείο απάντησε άμεσα και μας εκχώρησε το Ειδικό Διακριτικό Κλήσης J43ND (No Drugs). 

Τα ναρκωτικά είναι γύρω μας και δυστυχώς πολλοί συνάνθρωποι μας και κυρίως νέοι εθίζονται σε αυτά και μπλέκουν σε ένα δρόμο χωρίς επιστροφή.

Για τον λόγο αυτό συστάθηκε μεγάλη ομάδα Ρ/Ε από πολλές πόλεις της Ελλάδας και ξεκινήσαμε εκπομπές όλο το μήνα Σεπτέμβρη ¨στρέφοντας ¨ τις συχνότητες κατά των ναρκωτικών και εκπέμπουμε μέσω των βραχέων κυμάτων το Ε.Δ.Κ  J43ND ώστε το μήνυμα No Drugs να φτάσει μέχρι και την ποιο απομακρυσμένη περιοχή του κόσμου. Έχουν γίνει μέχρι σήμερα πάνω από 13000 επαφές με όλο τον κόσμο με πολύ θετικά σχόλια για την δράση μας λόγω του ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται δράση με αυτό το θέμα.

 Επίσης τα τρία τελευταία Σάββατα του μήνα , σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, θα τοποθετήσουμε σταθμούς βραχέων κυμάτων (H.F.) σε κεντρικές πλατείες ώστε και σε τοπικό επίπεδο να δείξουμε στους νέους μας ότι όπως ο αθλητισμός έτσι και ο Ραδιοερασιτεχνισμός είναι μια ασχολία που μπορούν να επιλέξουν ώστε να μην πέσουν στη παγίδα των ναρκωτικών.

Η εν λόγω δράση θα λάβει χώρα στα παρακάτω σημεία και ημερομηνίες:

 α) Πλατεία Όλγας, Σάββατο 16/9/23 από 18:30 έως 22:00

 β) Πλατεία Υψηλών Αλωνίων, Σάββατο 23/9/23 από 18:30 έως 22:00

 γ) Γεροκωστοπούλου και Ρήγα Φεραίου, Σάββατο 30/9/23 από 18:30 έως 22:00     

Σας περιμένουμε και σας θέλουμε δίπλα μας σε αυτή τη μάχη γιατί μόνο όλοι μαζί μπορούμε να κερδίσουμε αυτό το πόλεμο.

Υπεύθυνοι σταθμού :

Αντωνόπουλος Γεώργιος SV3QUB

Κοντογούρης Αλέξανδρος SV3GKU