“Οι εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ με την παρουσία 40.000 νέων μελών, αλλά και το αποτέλεσμα, αυτά καθ΄εαυτά, διαμορφώνουν ένα νέο πεδίου προβληματισμού για τον Προοδευτικό χώρο. Δεν σχολιάζω τα εσωτερικά άλλων κομμάτων γενικά. Πιστεύω όμως, πως αν είναι να διαμορφωθεί ποτέ προοδευτική ατζέντα με ικανότητα ισορροπίας στα πεδία διαχείρισης κρίσεων και κοινωνικής ισορροπίας, πρέπει σοβαρά να αναλύσουμε την τάση που διαμορφώνεται στην κοινωνία.

Να προβληματιστούμε – με βάση ακόμα και τις αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές – για το αν ο προοδευτικός πολίτης έχει κουραστεί από την παρουσία κάποιων ομαδαρχών που μόνον κατ΄επίφαση ασχολούνται με την ουσία της πολτικής. Αν ο πολίτης έχει κουραστεί από τις ομάδες και ομαδούλες “στελεχών” χωρίς παρουσία ουσίας στην πολιτική. Χωρίς ουσιαστική αναφορά στο σύνολο της κοινωνίας. Μόνο και μόνο για την ανάδειξή τους ως “κουμανταδόρων” για προσωπικό όφελος. Αν ο κόσμος έχει κουραστεί από την διαδρομιστική λειτουργία της Κεντροαριστεράς στο σύνολό της όπως δρά τα τελευταία χρόνια.

Επί της ουσίας το αποτέλεσμα ανάδειξης του κ. Κασελάκη ξαφνικά στα της εγχώριας πολιτικής σκηνής, κατέδειξαν πως ο πολίτης είτε θέλει άλλη προσέγγιση στην πολιτική, είτε μέσω της ψήφου του στον κ. Κασελάκη κουνάει επιδεικτικά το δάκτυλο αναδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό το τι ΔΕΝ είναι πλεόν η Κεντροαριστερά και το τι ΔΕΝ κάνει πλέον η Κεντροαριστερά”.

Του Ηρακλή Ρούπα, Οικονομολόγου