Το πνεύμα της ελληνικής ανεξαρτησίας γέμισε το Petersham RSL στις 24 Μαρτίου 2024, καθώς η ετήσια γιορτή ελληνικού χορού της Καλαβρύτων Σύλλογο Αγία Λαύρα Σίδνεϊ Αυστραλία προσέλκυσε ένα πλήθος ξεπούλημα.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν της Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, παρουσίασε τον ζωντανό πολιτισμό και τις παραδόσεις της κοινότητας των Καλαβρύτων στο Σύδνεϋ.

Η βραδιά ξεκίνησε με ομιλίες του Προέδρου Άλεξ Καυγά και του Δημόσιου Λειτουργού Κων Κολοβού, οι οποίοι μίλησαν για τη σημασία της Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας και τη διαρκή δύναμη της ελληνικής κοινότητας.

«Η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας δεν είναι απλώς μια γιορτή του παρελθόντος. είναι μια υπενθύμιση του πλούσιου πολιτισμού και της κληρονομιάς που μεταφέρουμε. Είναι η μουσική που απολαμβάνουμε, οι παραδόσεις που μας ενώνουν και οι ιστορίες που μας συνδέουν με τους προγόνους μας», είπε ο κ. Καυγάς.

«Αλλά για να ευδοκιμήσει ο πολιτισμός μας, χρειάζεται μέλλον. Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να εμπλέκεται η νέα γενιά. Μοιραστείτε τις ιστορίες μας, διδάξτε τους τους χορούς μας και δείξτε τους την ομορφιά της κληρονομιάς και του πολιτισμού μας. Αυτοί είναι οι τρόποι με τους οποίους διασφαλίζουμε ότι ο πολιτισμός, οι παραδόσεις και η κοινωνία μας θα συνεχίσουν να ευδοκιμούν.

«Η Καλαβρύτων Σύλλογο Αγία Λαύρα Σίδνεϊ έχει δεσμευτεί να προάγει την πολιτιστική κατανόηση και να γιορτάζει την πλούσια κληρονομιά της ελληνικής κοινότητας στο Σίδνεϊ. Ο ετήσιος ελληνικός χορός είναι μια εκδήλωση ακρογωνιαίο λίθο που φέρνει κοντά την κοινότητα και αναδεικνύει την ομορφιά και τη ζωντάνια του ελληνικού πολιτισμού».

Στη συνέχεια η πίστα ζωντάνεψε με τη δυναμική ενέργεια των παραδοσιακών ελληνικών χορών. Οι παρευρισκόμενοι όλων των ηλικιών συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε κλασικούς χορούς δημιουργώντας μια χαρούμενη ατμόσφαιρα.

Η ξεπούλημα  εκδήλωση υπογραμμίζει τη διαρκή δημοτικότητα του πολιτισμού της κοινότητας των Καλαβρύτων στο Σύδνεϋ. Παρέχει μια πλατφόρμα για την κοινότητα να συναντηθεί, να γιορτάσει την κληρονομιά της και να μοιραστεί την πλούσια ταπετσαρία των ελληνικών παραδόσεων.

Γιάννης Κικίλας
Γραμματέας – Αγία Λαύρα