Για τέσσερις μέρες, απ’ την ερχόμενη Παρασκευή 21 Ιουνίου έως και την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος 24 Ιουνίου, ο Χελμός γίνεται ξανά σημείο συνάντησης και υποδοχής χιλιάδων φίλων του βουνού απ’ όλη την Ελλάδα.

Το 2ο Helmos Mountain Festival επιφυλάσσει και φέτος ένα τετραήμερο γεμάτο με αναρίθμητες υπαίθριες δραστηριότητες, με πολλές διασκεδάσεις και φυσικά με πολλές μουσικές.

«Φέτος υποδεχόμαστε τους επισκέπτες μας σε ακόμα καλύτερες συνθήκες. Το Χιονοδρομικό Κέντρο, όπως είναι γνωστό, βρίσκεται σε τροχιά ριζικής αναβάθμισης μ’ ένα έργο που συνολικά υπερβαίνει τα 22,5 εκατομμύρια ευρώ ενώ στα σχέδια μας είναι κι άλλες σημαντικές παρεμβάσεις που με πόρους απ’ το Ταμείο Ανάκαμψης θα ενισχύσουν το δίκτυο υποδομών και δυνατοτήτων του Κέντρου. Με σκοπό τον Τουρισμό τεσσάρων εποχών» αναφέρει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος.

Και προσθέτει ότι το επιτυχημένο παράδειγμα του Helmos Mountain Festival δείχνει την δυναμική που έχει το Χιονοδρομικό Κέντρο όχι μόνο ως υποδομή ταυτόσημη με τον χειμερινό Τουρισμό αλλά «κι ως σημείο αναφοράς δώδεκα μήνες το χρόνο, ως προορισμός που γενναιόδωρα δίνει στον επισκέπτη του τη δυνατότητα να έρθει σ’ επαφή με το βουνό, να γνωρίσει το βουνό, να ψυχαγωγηθεί εκεί, ν’ αθληθεί, να χαρεί τις ομορφιές του και να πληροφορηθεί τις παραδόσεις και τον πλούτο του».

Παράλληλα, η διοργάνωση του Φεστιβάλ Βουνού του Χελμού κι η προσέλευση χιλιάδων επισκεπτών απ’ όλη τη χώρα ενισχύει σημαντικά την τοπική οικονομία τόσο στο σκέλος των δραστηριοτήτων που αναφέρονται στον Τουρισμό όσο και ευρύτερα σε κάθε πτυχή της οικονομικής δραστηριότητας. «Αλλά, πέραν αυτού, το Φεστιβάλ εξελίσσεται και σ’ ένα μόνιμο πόλο τουριστικής προβολής όλου του Δήμου Καλαβρύτων, κάτι που είναι ένα παράλληλο αλλά πολύ σημαντικό όφελος για την περιοχή μας και όχι μόνο», επισημαίνει ο Δήμαρχος Καλαβρύτων.

«Η καλή προετοιμασία που έχει προηγηθεί, η μεθοδική δουλειά κι η επίμονη προσπάθεια από μέρους όλων των συντελεστών που εμπλέκονται στη διοργάνωση προμηνύουν ότι το φετινό Φεστιβάλ θα είναι ακόμα καλύτερο» αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος.

Υπογραμμίζοντας επιπλέον ότι «μεγάλο μέρος της επιτυχίας του Φεστιβάλ, ίσως το μεγαλύτερο, οφείλεται και στο γεγονός ότι οι συνδημότες μας απ’ την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν τη διοργάνωση. Την αντιμετώπισαν ως δική τους υπόθεση και βοήθησαν αποφασιστικά ώστε να έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Είχαμε πει ως Δήμος ότι το Φεστιβάλ θα καθιερωθεί, θα γίνει θεσμός και κάθε χρόνο θα γίνεται και καλύτερο. Και το τηρούμε αυτό στο ακέραιο. Θέλω να ευχηθώ σ’ όλους τους επισκέπτες μας, σ’ όλους τους φίλους του Χελμού που μάς έρχονται απ’ όλη την Ελλάδα, καλή διαμονή στο Δήμο Καλαβρύτων και καλή διασκέδαση στο Φεστιβάλ μας».

• Πληροφορίες για τη διοργάνωση και το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην ιστοσελίδα https://festival.kalavritaski.gr/