Συνελήφθη άνδρας για υπόθεση καλλιέργειας ναρκωτικών σε περιοχή των Καλαβρύτων

Οι αστυνομικοί είχαν κατασχέσει -135- δενδρύλλια κάνναβης και αρδευτικό εξοπλισμό

Συνελήφθη, χθες το πρωί, σε περιοχή των Καλαβρύτων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Για την ίδια υπόθεση, σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια ναρκωτικών,  σε βάρος ενός αλλοδαπού άνδρα, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, είχαν εντοπίσει την 22-9-2023 το πρωί, σε δασική έκταση, σε περιοχή των Καλαβρύτων, φυτεία κάνναβης, στην οποία καλλιεργούνταν συνολικά 135 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,35 έως 2,20 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, καθώς και αρδευτικός εξοπλισμός.

Στο πλαίσιο μεθοδικής και εμπεριστατωμένης έρευνας, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας, αφού αξιοποίησαν κατάλληλα τα στοιχεία που συνέλεξαν κατά το προανακριτικό τους έργο, ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία των δυο κατηγορούμενων.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του συλληφθέντα σε περιοχή των Καλαβρύτων, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάχεσαν 6,7 γραμμάρια κάνναβης και ένα πυροβόλο όπλο με γεμιστήρα.  

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν οι κατηγορούμενοι από την συγκομιδή και πώληση των ναρκωτικών εκτιμάται ότι θα ανέρχονταν μέχρι και το χρηματικό ποσό των 280.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαβρύτων.