ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1943!

Η ‘ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΗΛΘΑΝ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ:

Γράφει:

Εις Μνήμην και Γνώσιν Διαρκήν, 

καθώς καί Φόρον Συντριβής…

Αλλιώς…

Ο Κωνσταντίνος Κατσιάρης,

Μιά πόλη ανθρώπων καί μιά αγέλη Γερμανών. Καί οι δυό με τα φυσικά τους χαρακτηριστικά. Οι πρώτοι ως άνθρωποι, οι δεύτεροι σαν πτωματοφάγες ύαινες. Οι άνθρωποι δεν τρώνε ύαινες καί οι δεύτερες άλλο από σάρκες καί αίμα δεν γνωρίζουν. Τα σαγόνια τους καλοδουλεμένα καί τ’ αυτιά τους κλειστά σε οιμωγές, επικλήσεις, κι αναθέματα. Με ματιά βαρβάρων (Ούννων), ψυχρή. Τι πιο λογικό λοιπόν, στην απρόβλεπτη συνάντησή τους να επικρατήσουν οι ύαινες;; Όπως κι έγινε. 

Αποτελεί πόνο ψυχής να αναφέρει κανείς, εκ νέου, λεπτομέρειες από τον τεμαχισμό τής σάρκας τού λαού τής μαρτυρικής πόλης τών Καλαβρύτων. Η οδύνη από την βιαιότητα τού θανάτου, μαζί με το σπάραγμα από την εικόνα τού ταυτόχρονου μαρτυρίου τών αγαπημένων προσώπων, δεν έχει λέξεις ικανές να περιγραφούν καί μάλιστα κατά χιλιοστή απόπειρα. 

Εκείνο όμως που πρέπει να διατηρείται, πάλι καί πάλι στους αιώνες, είναι η ανάμνηση αυτού τού αφύσικου γιά έλλογα όντα τερατουργήματος. Τόση μεθόδευση, σχεδιασμό καί πιστή εκτέλεσή τους από τα δίποδα τών Γερμανών, δεν τα συναντάς ούτε στα πιο ύπουλα τετράποδα, που έχουν μηχανισμούς αρπαγής τής λείας τους.

Κι’ ΑΥΤΟ είναι το σημείο, που πρέπει να μην παραγραφεί ποτέ από μνήμη, διάδοση καί νόμους θεού ή ανθρώπων: Ότι οι εκτελεστές αυτής τής τοπικής Γενοκτονίας, δεν είχαν κανέναν ενδοιασμό στην κτηνωδία τους, παρ’ ότι δεν αφορούσε τους ίδιους, αφού εκτελούσαν, απλά, μιά διαταγή. Ήταν όμως αναγκαίο ! Μιά ακόμα ΕΚΤΟΝΩΣΗ τής φυσικής τους ανάγκης γιά αίμα καί βασανισμό. Επρόκειτο γιά ΔΙΕΓΕΡΣΗ ΕΝΣΤΙΚΤΩΝ !

Θα έχετε προσέξει ότι οι οργανωτές τής ανθρωποφάγου Ευρωπαϊκής Κοινότητας είναι μέλη από την ίδια αγέλη, που μακέλεψε τον τόπο μας. Καί αυτήν την αγωνία θέλω να εκφράσω. Ότι μπορεί, ο Καποδίστριας να (μάς) επεσήμανε ότι «Όπου κυματίζει η Αγγλική σημαία, οι Έλληνες θα είναι δούλοι», αλλά η ιστορία μάς πήγε πιο κάτω στου Κακού την σκάλα: Όπου κυματίζει η σημαία Ούννων, οι Έλληνες θα αποτελούν τροφή τους ! Οι άνθρωποί μας, ψυχές βασανισμένες από το είδος τού θανάτου που τους επεφύλαξε η κορυφαία σε αγριότητα φυλή τής γης, απαιτούν να μείνουμε πιστοί στην Αποστροφή μας γιά τα σκυλιά, που μαγάρισαν τον τόπο μας. Καμμία συγγνώμη ή ανόρθωση, επούλωση ή φροντίδα δεν λάβαμε, καμμία συγγνώμη, άμεση ή έμμεση δεν πρέπει να μάς περάσει από το μυαλό. 

Οι Κυβερνήσεις κάνουν τα δικά τους, καί ο Έλληνας αρχηγός θα σφίξει το χέρι τού Γερμανού ομολόγου του. Αλλά εμείς, κάτοικοι στα εδάφη που ακόμα αιμορραγούν πόνο καί αντηχούν τις οιμωγές τών πατέρων καί αδελφών μας ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να θυμόμαστε, ότι ο οφειλέτης δεν εξοφλά με χειραψίες καί χαμόγελα, αλλά με την έμπρακτη συντριβή του ! 

Κι αυτήν περιμένουμε:

« Όσοι Ζωντανοί»…

    Νέα Σμύρνη Αττικής Δεκεμβρίου 12ην τού Έτους 2023

Κωνσταντίνος Κατσιάρης,

Κρινοφυτινός, Καλαβρυτινός.

Υστερόγραφο:

Ακολουθούν Φωτογραφίες μου κι’  αφιερώματα Μου!!