Μαρίνος Σκανδάμης: Έχει ενδιαφέρον ότι ανεξάρτητα πως το παρουσιάζει η εφημερίδα ο κ. Μοίραλης ανασκεύασε ετά την παρέμβασή μου για έλλειψη σοβαρότητα πλήρως τα όσα είπε με την κάτωθι φράση που υπάρχει στο κείμενο. Άρα η παρέμβασή μου έπιασε τόπο, η φράση του είναι η εξής :

“Οσον αφορά τη στάση μας για τον δήμαρχο Καλαβρύτων, οκ το δέχομαι. Δεκτή η άποψή του… Δεν αμφισβητεί κανείς την πορεία του Θανάση του Παπαδόπουλου. Επρεπε να ανοίξει την πόρτα του στον πρωθυπουργό”

 

Αχαΐα: Ευθεία υποτίμηση του Γραμματέα της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ από τον Σκανδάμη – Σήκωσε το γάντι ο Μοίραλης

Η «ωραία ατμόσφαιρα» στον απόηχο της επίσκεψης Μητσοτάκη, λίγες ώρες πριν την αξιέπαινη πρωτοβουλία για το πρώτο συνέδριο της ΠΑΣΠ

Το ΠΑΣΟΚ Αχαΐας μπαίνει σε μία ακόμη ταραχώδη εσωκομματική περίοδο ή οι αντιδράσεις για τις κινήσεις της Νομαρχιακής Επιτροπής πυροδότησαν ένα ακόμα μεμονωμένο περιστατικό;

Την τελευταία τριετία έχει παρατηρηθεί ότι στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα, ανά τακτά διαστήματα, ξεθάβουν το τσεκούρι του εσωκομματικού πολέμου. Αν και άπαντες συμφωνούν για το πού θέλουν να φτάσουν το κόμμα, υπάρχουν στιγμές που διαφωνούν με τον τρόπο και τότε, το σόου ξεκινά…

Με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα Καλάβρυτα, όπου σε μια αποστροφή του λόγου του επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ και στο ακροατήριο βρισκόταν ο δήμαρχος Θ. Παπαδόπουλος -και για κάποιους χειροκροτούσε-, αλλά και τον μετέπειτα επικοινωνιακό χειρισμό της κριτικής στην επίσκεψη του πρωθυπουργού, στο ΠΑΣΟΚ είχαμε ξανά διαφωνίες, αλλά και βαριές εκφράσεις από την πλευρά του πολιτευτή και τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη Μαρίνου Σκανδάμη σε βάρος του γραμματέα της Νομαρχιακής Νίκου Μοίραλη.

Χθες το πρωί, στον Peloponnisos FM και τον Σωτήρη Παπανδρέου, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης Μαρίνος Σκανδάμης χρησιμοποίησε βαρύ χαρακτηρισμό σε βάρος του γραμματέα της Νομαρχιακής Νίκο Μοίραλη, που σε άλλες εποχές θα μπορούσε να επισύρει και διαγραφή από το κόμμα.

«Παρακολουθώ τον κ. Μοίραλη, αλλά δεν έχει καμία πολιτική σοβαρότητα αυτό το πρόσωπο. Και για τον κ. Αλεξόπουλο που κάνει τα ίδια πράγματα, που αγκαλιάζεται με τον περιφερειάρχη και την υφυπουργό Μεταφορών την κ. Αλεξοπούλου και είναι μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ δεν έχει βρει μια κουβέντα να πει» είπε αρχικά ο κ. Σκανδάμης και συνέχισε: «Ολα αυτά είναι ύποπτα και δεν τα θεωρώ σοβαρά. Ο δήμαρχος και ο κάθε δήμαρχος οφείλει να κάνει αυτό που κάνει όταν έχει μια επίσκεψη πρωθυπουργού και σύσσωμος ο δήμαρχος και η αντιπολίτευση οφείλουν να διεκδικούν και να κερδίσουν τα περισσότερα από μια πρωθυπουργική επίσκεψη».

Επιπλέον, τόνισε ο κ. Σκανδάμης πως ο Ν. Μοίραλης «κόντρα στη γραμμή του κόμματος και του ίδιου του Νίκου Ανδρουλάκη, που έλεγε ότι δεν πρέπει να στηρίξουμε υποψήφιο της ΝΔ στις δημοτικές εκλογές, διά της στάσεως του στήριζε κανονικά τον κ. Σβόλη στην Πάτρα. Λοιπόν, ποια σοβαρότητα έχει αυτό το πρόσωπο; Πολιτική σοβαρότητα, γιατί κατά τα λοιπά είναι ένας σοβαρός επαγγελματίας». Κατέληξε, ζητώντας «σοβαρότητα από όλους, ευθυκρισία και να αναδεικνύονται τα ζητήματα ενόψει τον εκλογών. Δεν περισσεύει κανείς σε αυτό τον στόχο».

ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ ΓΑΝΤΙ

Δύο ώρες αργότερα, στην εκπομπή του Κωνσταντίνου Μάγνη και της Μαρίνας Ριζογιάννη, ο γραμματέας της νομαρχιακής Νίκος Μοίραλης εξήγησε ότι η όποια καθυστέρηση ανακοίνωσης της νομαρχιακής οφείλεται στο ότι ήθελαν οι επιτελείς του κόμματος στην Αχαΐα να ενημερωθούν σε βάθος για όσα είπε ο πρωθυπουργός.

Από ΄κει και έπειτα έδειξε έκπληκτος για την πρότερη δήλωση Σκανδάμη. Είπε ο Ν. Μοίραλης:
«Στερούμαστε πολιτικής σοβαρότητας για την ανακοίνωση για τα Καλάβρυτα; Εγώ στήριξα τον Σβόλη; Να ρωτήσει τον κ. Αϊβαλή πόσους υποψήφιους είχε από την πλευρά μας και πόσους από τον κ. Σκανδάμη. Να δούμε ποιος βοήθησε ποιον. Η ανακοίνωση σε πολιτικό περιεχόμενο δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Οσον αφορά τη στάση μας για τον δήμαρχο Καλαβρύτων, οκ το δέχομαι. Δεκτή η άποψή του».

Επιπλέον, σε ερώτηση που του έγινε για το αν υπάρχει κακή χημεία, αντιπάθεια ή τάσεις για «διαδικτυακό άρπαγμα», απάντησε ο γραμματέας:

«Γιατί το λέτε αυτό; Προχθές που κάναμε διευρυμένη συνεδρίαση στη Νομαρχιακή με τη συμμετοχή 150 ατόμων. Οσοι θέλουν να δουν την παράταξη ψηλά, ήταν εκεί. Ποια διαδικτυακή αντιπαράθεση υπήρξε; Τι έπρεπε να κάνω ως γραμματέας της Νομαρχιακής όταν ένας δήμαρχος, που εκλέχθηκε στην ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, ακούει τον πρωθυπουργό της ΝΔ και χειροκροτά την ώρα που κάνει καταγγελία κατά του ΠΑΣΟΚ; Τι πρέπει να κάνω; Στην προηγούμενη νομαρχιακή ζητήσανε να νουθετήσουμε στελέχη που παράγουν αρνητική εντύπωση για τον χώρο μας με τις επαφές τους με τη ΝΔ. Εκανα αυτό που όφειλα να κάνω μετά τη συνεδρίαση της διευρυμένης Νομαρχιακής. Δεν αμφισβητεί κανείς την πορεία του Θανάση του Παπαδόπουλου. Επρεπε να ανοίξει την πόρτα του στον πρωθυπουργό».

Η συζήτηση έκλεισε με τον Ν. Μοίραλη να ξεκαθαρίζει πως «δεν είναι δικαιοδοσία της Νομαρχιακής να κάνουμε κάτι άλλο», απαντώντας σε ερώτημα για το αν θα υπάρχουν πειθαρχικές κυρώσεις στον Μ. Σκανδάμη για τις δηλώσεις του.

Φεσσιάν: «Εκφράστηκε με μη κόσμιο τρόπο»
Για τις γενικότερες εξελίξεις, αλλά και την αιχμηρή δήλωση του Μαρίνου Σκανδάμη τοποθετήθηκε στον SKAI Patras και τον Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλο ο υπεύθυνος επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΠΑΣΟΚ Αχαΐας Γεράσιμος Φεσσιάν.

Χωρίς να έχει ακούσει επακριβώς τις δηλώσεις του κ. Σκανδάμη, κατέθεσε την άποψή του:

«Προφανώς δεν μιλάμε για την ανακοίνωση της νομαρχιακής επιτροπής για την επίσκεψη του πρωθυπουργού. Αναφέρεται (σ.σ. ο Μ. Σκανδάμης) στην ανάρτηση του γραμματέα Νίκου Μοίραλη. Το ΠΑΣΟΚ έχει αναδείξει ότι είμαστε μια δημοκρατική παράταξη και παρά τις διαφωνίες στο τέλος όλοι συμφωνούμε. Ο κάθε Μαρίνος, ο κάθε Νίκος και ο κάθε Μάκης έχουν προσωπική ευθύνη για αυτά που λένε και αυτά που γράφουν. Θα τους κρίνει ο λαός. Θα ήταν θετικότερο να συμβάλουμε όλοι στη δημιουργία ενός κλίματος που αντανακλά υγεία, συνεργασία και αμοιβαία κατανόηση και εμπιστοσύνη. Ο κ. Σκανδάμης εκφράστηκε με μη κόσμιο τρόπο, αλλά αυτή είναι η δημοκρατία και ο καθένας εκφράζεται με τον τρόπο που επιλέγει. Εμείς ως παράταξη σεβόμαστε τις απόψεις. Δεν θα μπω στη διαδικασία να δώσω χαρακτηρισμούς. Δεν κερδίζει κανείς τίποτα».

ΠΑΣΠ ΑΕΙ Πάτρας: Ξεκινά το τριήμερο συνέδριο με πολιτικούς καλεσμένους
Ενώ επικρατεί αυτή η ατμόσφαιρα σε μερίδα του τοπικού ΠΑΣΟΚ, απόψε το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού Συλλόγου ξεκινά το πρώτο τριήμερο συνέδριο της ΠΑΣΠ.

Στις 19.30 αναμένεται η έναρξη του συνεδρίου, με κεντρικές ομιλίες του γραμματέα του κόμματος και υποψήφιου ευρωβουλευτή Ανδρέα Σπυρόπουλου και των υποψήφιων ευρωβουλευτών Μαρίας Δαφέρμου και Παναγιώτη Δημόπουλου. Για το Σάββατο έχουν προγραμματιστεί μια σειρά από θεματικές συνεδρίες, όπου θα συμμετάσχει πλήθος καθηγητών πανεπιστημίων όλης της χώρας, με την παρουσία του πρώην υπουργού Γιάννη Μανιάτη να ξεχωρίζει, ενώ την Κυριακή στις 19.30 θα κλείσουν οι εκδηλώσεις με ομιλίες του βουλευτή Επικρατείας Παναγιώτη Δουδωνή και των υποψήφιων ευρωβουλευτών Κωνσταντίνου Τσουκαλά και Λευτέρη Καρχιμάκη σχετικά με ζητήματα κράτους δικαίου.

Η αξιέπαινη προσπάθεια της ΠΑΣΠ ΑΕΙ Πατρών εντάσσεται στο πλαίσιο τόσο της προετοιμασίας για τις ευρωεκλογές, αλλά και της αναθέρμανσης του ενδιαφέροντος των φοιτητών για τις φοιτητικές εκλογές του επόμενου διαστήματος.

Η ΠΑΣΠ πέτυχε στις περυσινές φοιτητικές εκλογές να αυξήσει σημαντικά τις δυνάμεις της και προσδοκά φέτος σε ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση, που θα καταστήσει σαφή τη δυναμική της στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Πηγή: pelop.gr