Η Δήλωση του Ανδρέα Παναγιωτόπουλου Βουλευτή Αχαΐας – Τομεάρχη Υγείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Κατέρρευσε και στο Νοσοκομείο του Ρίου οροφή κύριε Γεωργιάδη – Τι θέλετε; Να θρηνήσουμε θύματα;»

Κάθε μέρα που περνάει επιβεβαιώνεται η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία της χώρας. Ασθενείς και προσωπικό κινδυνεύουν όχι μόνο από την υποστελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας αλλά και από την επικινδυνότητα στην οποία έχουν αφεθεί οι υγειονομικές μονάδες του ΕΣΥ.

Με κοινοβουλευτική ερώτηση μας στις 4 Ιανουαρίου 2024, που είχε ως θέμα «Σε πλήρη κατάρρευση το ΕΣΥ: Δραματική η κατάσταση στα παιδιατρικά νοσοκομεία – Κατάρρευση ψευδοροφής στην Ψυχιατρική Κλινική του Ευαγγελισμού», είχαμε επισημάνει τον κίνδυνο που διατρέχουν σε πολλούς νοσοκομειακούς χώρους όσοι βρίσκονται εκεί λόγω της κακής συντήρησης και της αστοχίας εξαιτίας  της προχειρότητας που γίνονται οι πρόσθετες κατασκευές και παρεμβάσεις.

Δυστυχώς, η πραγματικότητα έρχεται να επιδεινώσει περαιτέρω την κατάσταση. Αυτή τη φορά σειρά είχε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, όταν κατέρρευσε τμήμα της οροφής στη Β’ Ορθοπεδική Κλινική, με την αποκόλληση και αλουμινένιων στηριγμάτων όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας. Ευτυχώς εκείνη τη στιγμή δεν βρισκόταν κανείς στο διάδρομο κι έτσι δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή κάτι χειρότερο.

Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμευόμαστε, με αφορμή το συγκεκριμένο επικίνδυνο περιστατικό στο νοσοκομείο του Ρίου να φέρουμε άμεσα το ζήτημα στη Βουλή και καλούμε τον υπουργό να απαντήσει επιτέλους, αν θέλει να θρηνήσουμε θύματα ή αν θα προβεί σε άμεσες πρωτοβουλίες για την ανάσχεση και αποτροπή της ολικής κατάρρευσης του ΕΣΥ.