Mε την απόφαση της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για συνέχιση της αποχής αλλά στοχευμένα έως τις αρχές του 2024, συντάχθηκε η γενική συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών.
Η συνέχιση των κινητοποιήσεων αφορά πλέον, τις επικείμενες αλλαγές του Ποινικού Κώδικα και του δικαστικού χάρτη της χώρας, με τις οποίες διαφωνούν κάθετα οι δικηγόροι.
Οι δικηγόροι της Πάτρας αποφάσισαν καθολική αποχή από τα καθήκοντα τους μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου ενώ από τις 17 Δεκεμβρίου έως και τις 5 Ιανουαρίου του 2024 θα απέχουν:
> Από όλες τις ποινικές δίκες
> Τη νομική βοήθεια και τους αυτεπάγγελτους διορισμούς μέχρις πλήρους εξοφλήσεως των αποζημιώσεων που εκκρεμούν.
> Την έκδοση Διαταγών Πληρωμής και πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης, Τραπεζών και funds.
> Δίκες συμφερόντων ελληνικού Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, δημοσίου τομέα πλην ΟΤΑ.
> Πράξεις εκποίησης και πράξεις αναφορικά με τους πίνακες διανομής πτωχεύσεων (συνδικίες, διαχειριστές αφερεγγυότητας).
> Δίκες για αυτοδιοικητικές εκλογές και συνεδριάσεις διοικητικών συμβουλίων Φορέων Γενικής Κυβέρνησης και Μητρώο Εισηγητών Κτηματολογίου.
Επιπλέον, την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου θα προχωρήσουν σε κατάληψη των δικαστηρίων από τις 7 το πρωί και δεν θα επιτρέπουν την είσοδο σε κανέναν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών Θανάση Ζούπα, ο νόμος για το φορολογικό πέρασε χωρίς καμία τροποποίηση, παρά μόνο με κάποιες σημειακές αλλαγές που ευνόησαν άλλες επαγγελματικές τάξεις ή επαγγελματίες με υψηλούς τζίρους και όχι αυτούς που παλεύουν καθημερινά για να βιοποριστούν. «Είναι ένας άδικος νόμος, ένα οριζόντιο μέτρο που θα έχει την τύχη του νόμου Κατρούγκαλου, που κρίθηκε αντισυνταγματικός και κάποια στιγμή θα καταργηθεί και αυτός. Ομως, μέχρι να γίνει αυτό θα έχουν καταστραφεί πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες και δικηγόροι, που μόλις μετά βίας τα βγάζουν πέρα» είπε ο κ. Ζούπας.

Πηγή: skaipatras.gr