Η Πάτρα απόψε «εκπέμπει» το δικό της σήμα απόψε με πολύ χορό, χρώματα και πολλά χαμόγελα!

Η «μεγάλη» ώρα του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 έφτασε!

Η πόλη που κουβαλά μαζί του εδώ και δεκαετίες τον Μεγάλο Θεσμό, το Πατρινό Καρναβάλι απόψε εκπέμπει το σήμα του και δίνει το σύνθημα για την έναρξη της Αποκριάς.

Εκατοντάδες Πατρινοί που έχουν κατακλίσει την κεντρική πλατεία της Αχαϊκής Πρωτεύουσας απόψε, μικροί και μεγάλοι, βρίσκονται αυτήν την ώρα στο κέντρο της πόλης, την Πλατεία Γεωργίου, όπου πραγματοποιείται η μεγάλη έναρξη του Καρναβαλιού 2024.

Το θέμα του φετινού πατρινού καρναβαλιού είναι: «Τι κι αν μας «μπριζώνουν»; Τα όνειρά μας συνεχίζουν να μας ψηλώνουν. Be Unplugged! λοιπόν».

Δείτε απευθείας την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 μέσα από την συχνότητα του Ionian Channel

Νωρίτερα σήμερα, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης από το μπαλκόνι του Δημαρχείου Πατρών έδωσε τις θερμές ευχές του στο πλήθος του κόσμου που είχε συγκεντρωθεί στην οδό Μαιζώνος για την πρώτη καρναβαλική πράξη της φετινής περιόδου, την παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου.

Άνηθος, σπανάκι ρύζι και το Καρναβάλι αρχίζει! Με χρώμα και παλμό η τελετή παράδοσης του καρναβαλικού λαβάρου – ΦΩΤΟΥ

Ευθύς πλήθος σοκολατορίψεων από τον Δήμαρχο, την Πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή και τους εκπροσώπους των σωματείων σοκολατοριχτών «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες» και «Σοκολατοπαίκτες» γλύκαναν τους Πατρινούς θέτοντας σε ισχύ το παραδοσιακό έθιμο του σοκολατοπόλεμου.

Πηγή: pelop.gr