Μόνιμη και ασφαλής λύση για τη στέγη του κλειστού Γυμναστηρίου “Κ. Πετρόπουλος”

Ποτέ δεν αντιμετωπίζεις το έλασσον, αν δεν επιλέξεις το μείζον

Με αυτό το σκεπτικό, εδώ και μερικές εβδομάδες η Διοίκηση του ΠΕΑΚ Πάτρας και ο πρόεδρος Γιώργος Αντωνόπουλος αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης το πρόβλημα στεγανότητας που προέκυψε στο  Κλειστό Γυμναστήριο «Κώστας Πετρόπουλος».

Ας δεχθούμε κατ’ αρχήν πως η συγκεκριμένη εγκατάσταση κατασκευάστηκε και παραδόθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Πρόκειται δηλαδή, σε σχέση με τις αντοχές του απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα για ένα κλειστό γυμναστήριο όπου η όποια ενδιάμεση -πρόχειρη λύση θα έλυνε μερικώς το πρόβλημα με υψηλά ποσοστά πιθανοτήτων να προέκυπτε εκ νέου στη διάρκεια των επόμενων μηνών ή ετών.

Η επιλογή της Επιτροπής Διοίκησης από την πρώτη στιγμή, ήταν η πλήρης και εγγυημένης αντοχής αντιμετώπιση του προβλήματος αφού οι σχετικές τεχνοκρατικές εισηγήσεις δεν προέβλεπαν εγγυήσεις οριστικής λύσης σε αντίθετη περίπτωση.

Έτσι λοιπόν με πρωτοβουλία του Προέδρου της Επιτροπής Διοίκησης πραγματοποιήθηκαν αυτοψίες από εταιρείες εγνωσμένου κύρους, με τις απόψεις των ειδικών να ωριμάζουν ακόμη περισσότερο την άποψη της γενικής επισκευής της οροφής του Κλειστού Γυμναστηρίου.

Παράλληλα η Επιτροπή Διοίκησης έχει ήδη στη διάθεσή της συγκεκριμένη μελέτη βάσει της οποίας προχωρά σε ανοιχτό διαγωνισμό κατασκευής του έργου για το οποίο θα χρειαστεί να διακοπεί η λειτουργία της εγκατάστασης για όσο χρειαστεί και με τον όρο ότι το έργο θα ολοκληρωθεί πριν την έναρξη των φθινοπωρινών  αγωνιστικών και άλλων υποχρεώσεων των Συλλόγων που χρησιμοποιούν το Κλειστό Γυμναστήριο. Να σημειωθεί επίσης ότι η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας, σεβόμενη το αίτημα των ομάδων για ολοκλήρωση της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, αποφάσισε την παράταση στην εκκίνηση του έργου.

Η Διοίκηση του ΠΕΑΚ Πάτρας όλο αυτό το χρονικό διάστημα βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με το Υπουργείο Αθλητισμού και τον Υπουργό κ. Γιάννη Βρούτση, ο οποίος έχει από την πρώτη στιγμή ενισχύσει την απόφαση της ολικής αντιμετώπισης του προβλήματος.

Τέλος, η Διοίκηση του ΠΕΑΚ Πάτρας ευρισκόμενη καθημερινά και όλες τις ώρες στους χώρους των προπονήσεων, γνωρίζει και αποδέχεται ότι στη διάρκεια ισχυρών βροχοπτώσεων απαιτείται η χρήση μέσων προκειμένου να καθαρίζεται από τα νερά η εγκατάσταση στη διάρκεια της χρήσης της, και δεσμεύεται πως σύντομα αυτές οι εικόνες θα αποτελούν παρελθόν.