Η υψηλού επιπέδου επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πολιτικής Προστασίας λόγω της προειδοποίησης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή της Αιγιάλειας, είχε ως αποτέλεσμα την αίσια έκβαση του απεγκλωβισμού περίπου 90 επιβατών του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου που ξεκίνησαν με πρωινό δρομολόγιο του τρένου και με προορισμό τα Καλάβρυτα, όμως στο ύψος της θέσης «Νιάματα» ο συρμός σταμάτησε λόγω κατολισθητικών φαινομένων στη σιδηροδρομική γραμμή. 

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιαλείας, καθώς κλιμάκιο της υπηρεσίας με επικεφαλής τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Φιλιππάτο και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και Δ.Ε. Διακοπτού κ. Βασίλη Χριστόπουλο, βρέθηκε άμεσα στο σημείο και συμμετείχε στις συντονισμένες ενέργειες της επιχείρησης απεγκλωβισμού των επιβατών στην αμαξοστοιχία, σε άψογη συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Ελληνική Αστυνομία, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον ΟΣΕ. Οι επιβάτες οδηγήθηκαν με ασφάλεια γύρω στη 1 το μεσημέρι στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Διακοπτού με την ίδια αμαξοστοιχία που επέστρεψε στην αφετηρία της, αφού είχε καθαριστεί η γραμμή από τα φερτά υλικά.

Ο Δήμος Αιγιαλείας βρίσκεται πάντοτε σε κατάσταση ετοιμότητας, ώστε σε ανάλογες έκτακτες περιπτώσεις να προστατεύεται η ανθρώπινη ζωή, με ασφάλεια και γνήσιο ενδιαφέρον.