Πραγματοποιήθηκε χθες (Τρίτη 23 Απριλίου) η προγραμματισμένη συνάντηση του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση. Στη συνάντηση συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Πρασίνου Τάκης Πετρόπουλος και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου, μεταξύ των οποίων και η Σύμβουλος του Υπουργού, πατρινή μαραθωνοδρόμος, Μαρία Πολύζου.

Ο Δήμαρχος Πατρέων ενημέρωσε τον Αναπληρωτή Υπουργό για την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να στηρίξει τον αθλητισμό της πόλης μας, αναφέρθηκε στα προβλήματα που προκαλεί η έλλειψη ετήσιας κρατικής χρηματοδότησης για τη λειτουργία και τη συντήρηση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων και διατύπωσε τα εξής αιτήματα :

Τήρηση της προγραμματικής σύμβασης παραχώρησης του Παμπελοποννησιακού Σταδίου και τη ρύθμιση του χρέους του κράτους προς τον Δήμο Πατρέων.
Χρηματοδότηση της αντικατάστασης του Κεντρικού και του Βοηθητικού ταρτάν του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, σύμφωνα με τις νέες τεχνικές προδιαγραφές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF) και την τοποθέτηση δύο διαδρομών ταρτάν περιμετρικά κάτω από την κερκίδα.
Οικονομική στήριξη του Δήμου για τη σταδιακή ανακατασκευή – εκσυγχρονισμό των μικρών ανοικτών συνοικιακών – κοινοτικών αθλητικών κέντρων της πόλης.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού αφού ενημέρωσε τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο για τις εφαρμογές της ψηφιακής διακυβέρνησης του Αθλητισμού, που προωθεί το Υπουργείο, εξέφρασε την επιθυμία του να συμμετέχουν με εισήγηση σε ημερίδα με αντικείμενο «Αθλητισμός και Τοπική Αυτοδιοίκηση», που θα διοργανώσει το Υπουργείο άμεσα.

Στη συνέχεια ο κ. Βρούτσης δήλωσε οικονομική αδυναμία για να ανταποκριθεί στο πρώτο αίτημα, επισήμανε ότι η χρηματοδότηση της λειτουργίας – συντήρησης των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Εσωτερικών, δεσμεύτηκε για τη χρηματοδότηση της αντικατάστασης των ταρτάν του Παμπελοποννησιακού Σταδίου και για τη συμβολική στήριξη της σταδιακής ανακατασκευής των μικρών ανοικτών συνοικιακών – κοινοτικών αθλητικών κέντρων της πόλης, με τη χρηματοδότηση σε πρώτη φάση του ενός ανοικτού γηπέδου και σε δεύτερη φάση θα εξετάσει τη δυνατότητα της χρηματοδότησης ενός ακόμη ανοικτού γηπέδου.

Πηγή: flamis.gr