Στο 1ο Μαθητικό Μαθηματικό Συνέδριο με τίτλο: «Μαθηματικές προ(σ)κλήσεις στον 21ο αιώνα» που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών με τη συμμετοχή μαθητών από τα σχολεία όλης της Δυτικής Ελλάδας, παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης.
«Συγχαρητήρια για τη σπουδαία αυτή πρωτοβουλία, την οποία στηρίξαμε και στηρίζουμε διότι ό,τι έχει θετικό αντίκτυπο στα παιδιά μας, είναι πολύτιμο για το μέλλον της κοινωνίας μας. Ο εκ των ομιλητών, ομότιμος καθηγητής Μαθηματικών Πανεπιστημίου Πατρών και Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών Γεώργιος Δάσιος , είναι εξαιρετικός, έχει μια λαμπρή διαδρομή και εύχομαι να συνεχίζει έτσι δυναμικά το έργο του», δήλωσε, μεταξύ άλλων ο κ. Ζαΐμης.
Σκοπός της πρωτοβουλίας ήταν η ανάδειξη της χρησιμότητας των μαθηματικών στη καθημερινή ζωή όσο και στην πρόοδο της ανθρωπότητας, κυρίως μέσω της εφαρμογής τους σε ποικίλα επιστημονικά πεδία.
Η δράση υποστηρίχθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών και τα παραρτήματα Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Το Συνέδριο διεξήχθη υπό την αιγίδα και έγκριση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας.