Υπό την προεδρία του Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου και με διευρυμένη παρουσία εμπλεκομένων αρχών, φορέων και εθελοντών, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου “Αλέκος Μέγαρης” συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΤΕΣΟΠΠ) του Δήμου Αιγιαλείας, στην πρώτη του συνάντηση ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου την 1η Μαΐου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που διήρκησε 2 ώρες, αφού έγινε απολογισμός της χειμερινής περιόδου 2023-2024 αναφορικά με την επιτυχή αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών πυρκαγιών και συνεπειών έντονων καιρικών φαινομένων, έγινε εκτενής συζήτηση για τον σχεδιασμό δράσεων πολιτικής προστασίας με σκοπό  την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω πυρκαγιών αλλά και τυχόν σεισμικών φαινομένων. Δόθηκε, εξάλλου, ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη και στην εγρήγορση όλων των εμπλεκομένων φορέων, διότι η φετινή θερινή περίοδος αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολη και επικίνδυνη λόγω της έλλειψης επαρκών βροχοπτώσεων το χειμώνα, που ευνοούν την εξάπλωση πυρκαγιών. Διαπιστώθηκε η ετοιμότητα των φορέων και βεβαίως δόθηκαν όλες οι απαραίτητες οδηγίες για καθαρισμούς βλάστησης σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους, για αποσαφήνιση αρμοδιοτήτων, για συνεχή επικοινωνία υπηρεσιών, οργάνων και εθελοντικών ομάδων και οργανώθηκε η διαθεσιμότητα και αξιοποίηση μέσων για την υλοποίηση δράσεων και μέτρων προστασίας από πυρκαγιές και άλλα επικίνδυνα φαινόμενα.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν οι Αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας κ. Δημήτρης Φιλιππάτος και Καθαριότητας κ. Νίκος Καραΐσκος, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Αχαΐας πύραρχος κ. Βασίλειος Μαρτζάκλης μαζί με τον αντιπύραρχο κ. Παναγιώτη Μιχαλόπουλο, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου αντιπύραρχος κ. Παναγιώτης Πετρόπουλος μαζί με τον υποδιοικητή, επιπυραγό κ. Ανδρέα Ζαφειρόπουλο, ο Υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας κ. Ιωάννης Αναστασόπουλος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας κ. Μάριος-Μωυσής Σεραφειμίδης,  η προϊσταμένη Γ’Λιμενικού Τμήματος Αιγίου κα Ελένη Κλάγκου, ο Ανθυπολοχαγός Τεχνικού ΚΕΤΧ Πατρών κ. Στυλιανός Αγγελόπουλος, η Διευθύντρια του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας κα Αγγελική Κανελλοπούλου μαζί με την προϊσταμένη κα Κλεονίκη Τσιμά, εκ μέρους του Δασαρχείου Αιγίου ο κ. Χρύσανθος Αλεξανδρόπουλος, εκ μέρους του Δασαρχείου Πατρών ο κ. Γεώργιος Κοκόσης, εκ μέρους της Δημοτικής Αστυνομίας ο κ. Ευθύμιος Καμίτσας, εκ μέρους της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας ο αντιπρόεδρος κ. Γεώργιος Ντίνος, εκ μέρους της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αχαΐας κ. Βασίλειος Κούτρας, εκ μέρους της ΔΕΔΔΗΕ Αιγίου ο διευθυντής κ. Αλέξανδρος Τσιράκης και ο προϊστάμενος κ. Κανέλλος Παναγόπουλος, εκ μέρους της Εθελοντικής Ομάδας «Αχαιός» ο πρόεδρος κ. Βασίλειος Σαμαρτζής και εκ μέρους της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Αιγιαλείας ο πρόεδρος κ. Δημήτριος Μπούρδος.