Οι κλιματολογικές συνθήκες κοντράρουν την εμπορική δυναμική του κέντρου.

Με το… δεξί ξεκίνησε η χρονιά για το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων αφού ο αριθμός των επισκεπτών που ανέβηκαν στο βουνό, ξεπέρασε τους 7.000 επισκέπτες.

Ένας αριθμός αρκετά ικανοποιητικός για την χιονοδρομική πρεμιέρα του κέντρου Καλαβρύτων για την φετινή σεζόν, αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι ένα σημαντικό μέρος των πιστών που συνήθως ελκύουν και τον περισσότερο κόσμο, ήταν κλειστός και δεν λειτουργούσαν.

Το μεγάλο πρόβλημα για την εμπορικότητα του Χιονοδρομικού Κέντρου, είναι οι κλιματολογικές συνθήκες και το γεγονός ότι ο καιρός δεν ευνοεί πλέον την χιονοδρομία αφού το χιόνι που πέφτει είναι ελάχιστο και δεν επιτρέπει στο κέντρο να λειτουργήσει στο 100% με όλες τις πίστες ανοικτές.

Ακόμα και σε αυτές όμως που ήταν ανοικτές το περασμένο Σαββατοκύριακο το χιόνι δεν ήταν αρκετό ή καλύτερα δεν ήταν τόσο πυκνό για να κρατήσει αφού τις επόμενες ημέρες κάποιες από αυτές έκλεισαν.

Από τη στιγμή που οι κλιματολογικές συνθήκες δεν ευνοούν την χιονοδρομία και την λειτουργία κατά 100% του κέντρου, αυτό που σκέφτονται οι αρμόδιοι είναι να επιταχύνουν τα σχέδια που ήδη υπάρχουν για την εγκατάσταση τεχνητού χιονιού.

Το τεχνητό χιόνι, σε συνδυασμό με την εγκατάσταση του αναβατήρα Αχιλλέα και την επικείμενη αναβάθμιση της Στύγας, θα δώσει μια άλλη πνοή στο κέντρο και θα εκτοξεύσει την εμπορική του δυναμική.

Γιατί, καλές είναι όλες αυτές οι παράλληλες δράσεις που γίνονται στο κέντρο, όμως χιονοδρομικό χωρίς χιόνι ή με ελάχιστο χιόνι σε πολλές από τις πίστες του, δεν νοείται.

Πηγή: patrasevents.gr