Για 11η συνεχή χρονιά, τον Οκτώβρη η Πάτρα ξαναγίνεται ροζ! 

Η Αυτοφροντίδα και η Αγάπη για τον Εαυτό, είναι το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε στο φετινό PINK THE CITY 2023,με ιδιαίτερη μνεία αυτή τη φορά σε εκείνους τους άντρες-συζύγους, συντρόφους, πατέρες, γιους- που στάθηκαν δίπλα στη γυναίκα που νόσησε και νοσεί με καρκίνο μαστού. Για αυτό το λόγο ντύνουμε το εικαστικό μας στα μπλε και τους προσκαλούμε όλους να στείλουν το δικό τους μήνυμα υπερ της Πρόληψης κα της Έγκαιρης Διάγνωσης.

H δράση πραγματοποιείται Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τελεί Υπό την Αιγίδα του Δήμου Πατρέων.

Από την Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν οι ατομικές και ομαδικές εγγραφές για την συμμετοχή στον μεγάλο Περίπατο Ζωής στην ιστοσελίδα www.pinkthecity.gr και στα γραφεία του Συλλόγου, Γούναρη 37.

Από τις 9 Οκτωβρίου 2023 οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται και στο ειδικό περίπτερο, που θα στηθεί στην Πλατεία Γεωργίου. Με κάθε συμμετοχή σας παίρνετε δωρεάν το χαρακτηριστικό ροζ t-shirt της δράσης Pink the City 2023 (μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων).

Από τις 10 έως και τις 14 Οκτωβρίου, θα διενεργηθούν οι καθιερωμένες κλινικές εξετάσεις μαστού για τον γενικό πληθυσμό από τους πλέον έγκυρους και εξειδικευμένους χειρουργούς της πόλης στην Κινητή Μονάδα Υγείας, που θα βρίσκεται στην Πλατεία Γεωργίου σε ώρες που θα ανακοινωθούν. Επίσης με την Υποστήριξη της Akoustica Medica θα πραγματοποιηθούν δωρεάν αξιολογήσεις ακοής.

Η πόλη της Πάτρας θα φωταγωγηθεί στα χρώματα του Pink the City, καθώς εμβληματικά κτίρια αλλά και επιχειρήσεις συμμετέχουν στην προσπάθεια του Συλλόγου και στον αγώνα για την ενημέρωση και κινητοποίηση των γυναικών της ευρύτερης περιοχής. Στις 14 Οκτώβρη  θα πραγματοποιηθεί η φωταγώγηση του ιστορικού Κυματοθραύστη της πόλης.

Από τις 19 Οκτωβρίου έως τις 22 Οκτωβρίου το Pink the City και το «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας θα συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Υποδοχής των Πρωτοετών Φοιτητών του Πανεπιστημίου  Πατρών «Welcome to UP 2023», ενημερώνοντας τη φοιτητική κοινότητα για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και πραγματοποιώντας εγγραφές στη δράση PINK THE CITY 2023.

Καθ’ όλη την διάρκεια του Οκτωβρίου θα υπάρξουν ενδιάμεσες εκδηλώσεις και εκπλήξεις, που θα ανακοινωθούν. 

Μείνετε συντονισμένοι στους ρυθμούς PINK THE CITY 2023!