Ο ετήσιος εμβολιασμός για «Covid 19» θα πρέπει να γίνει μια ρουτίνα, είπε ο υπουργός Υγείας.

Την διαγραφή των προστίμων που επιβλήθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας κυρίως σε ηλικιωμένους που δεν είχαν εμβολιαστεί, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατά την σημερινή ενημέρωση για τον «Covid 19».

«Θα διαγράψουμε τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί κατά την περίοδο της πανδημίας», είπε ο υπουργός χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή ως μια ενέργεια συμφιλίωσης. «Το θέμα του εμβολιασμού δίχασε όχι μόνο την ελληνική κοινωνία, αλλά και τους ανθρώπους ανά τον κόσμο», είπε.

«Το εμβόλιο δεν γίνεται με το ζόρι, γίνεται γιατί το χρειαζόμαστε», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Όπως είπε, «ένα πρώτο συμπέρασμα από τα στοιχεία, είναι η τεράστια σημασία του εμβολιασμού, τόσο για την γρίπη όσο και για τον κορωνοϊό. Το εμβόλιο του «Covid 19», δεν είναι τίποτα άλλο, όπως όλα τα εμβόλια που κάνουμε από τα παιδικά μας χρόνια. Είναι ένα δοκιμασμένο εμβόλιο, έχει δοκιμαστεί περισσότερο από κάθε άλλο. Όσοι το κάνουν σώζουν τη ζωή τους, στα σίγουρα».

«Θα πρέπει να γίνει ρουτίνα ο εμβολιασμός κατά της Covid. Στόχος μας είναι να μεγαλώσουμε την εμβολιαστική κάλυψη που φέτος έχει πάει καλύτερα από πέρυσι και να γίνεται το εμβόλιο του κορονοϊού και στα φαρμακεία», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Τέλος ο υπουργός Υγείας είπε ότι θα κάνει μεγάλη καμπάνια το υπουργείο για να πειστούν οι πολίτες για την αξία του εμβολιασμού για τη δημόσια υγεία.

Πηγή: protothema.gr