Παρέμβαση μετά το δημοσίευμα της «Π»

Παρέμβαση μετά το αποκαλυπτικό δημοσιεύμα της «Πελοποννήσου» για το «ξεγύμνωμα» των αστυνομικών υπηρεσιών του Αιγίου. Πήραν τα τζιπ και τα έστειλαν στην Αθήνα.

Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Πελοποννήσου», για το «ξεγύμνωμα» της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, μετά την πρόσφατη μετακίνηση των δύο υπηρεσιακών τζιπ στην Αττική, προς ενίσχυση των εκεί υπηρεσιών με βάση το σχέδιο που υλοποιείται, από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά και παροπλισμός σχεδόν του συνόλου των οχημάτων σε συνεργεία, ελλείψει κονδυλίων για τη συντήρησή τους, προκάλεσε την παρέμβαση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, Γιώργου Μπέσκου.

Στην αναφορά που απέστειλε προς τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, Δημήτρη Μάλλιο και τον αστυνομικό διευθυντή Αχαΐας, ο κ. Μπέσκος κάνει λόγο για «αδιανόητες και πρωτόγνωρες καταστάσεις» που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και ασφάλεια για τους κατοίκους της Αιγιαλείας. Επισημαίνεται δε, πως «ενδεχομένως χρήζουν εισαγγελικής έρευνας για ποιον λόγο έχουν στοχοποιηθεί κατ’ επανάληψη» το Τμήμα Ασφαλείας και το Αστυνομικό Τμήμα Αιγιαλείας. Επιπλέον γίνεται σαφής αναφορά για «κατ’ επανάληψη αμέλεια» ως προς την ύπαρξη στοιχειωδών υλικοτεχνικών υποδομών, που συμβάλλουν στην αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή, καθώς «δεν υπάρχει μέριμνα για την πρόληψη και καταστολή της».

«Οφείλετε να σεβαστείτε τόσο αυτούς όσο και τους πολίτες, των οποίων η ασφάλεια διακυβεύεται επικίνδυνα κάτω από αυτές τις συνθήκες εγκατάλειψης» τονίζεται προς την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ.

Οπως έγραψε η «Π», σε σύντομο χρονικό διάστημα η ΟΠΚΕ Αιγίου έχασε δύο πολύτιμα «όπλα» με άνωθεν εντολή, μεταξύ των οποίων και το αποκαλούμενο «θηρίο», ένα Νissan Xterra, που αποτελούσε ένα σημαντικό και αξιόπιστο «εργαλείο» στην επιχειρησιακή δράση της εν λόγω υπηρεσίας. Και μπορεί τα «κενά» να καλύφθηκαν με την αποστολή ενός τζιπ, από το Α΄ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών και ένα ακόμα από το ΑΤ Ακράτας, ωστόσο, όπως αποκάλυψε η «Π», ο επικεφαλής της ΟΠΚΕ έθεσε προ των ευθυνών τους, τους επιτελείς της τοπικής ΕΛΑΣ ως προς την καταλληλότητα των συγκεκριμένων οχημάτων. Σε αναφορά που υπέβαλε επισημαίνεται, ότι κανένα από οχήματα δεν κρίνονται ικανά και αξιόμαχα για τις ανάγκες της υπηρεσίας.

Πηγή: pelop.gr