Από τον Ιούνιο του 2023 η «Π» είχε προβλέψει η στήλη την έκβαση της υπόθεσης!

Η Δικαιοσύνη παρέδωσε πάλλευκο στην κοινωνία τον 71χρονο που είχε κατηγορηθεί ότι σκότωσε τον 68χρονο αδελφό του, Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλο, μέσα στο σπίτι του, στην Εφύρα Ηλείας, τον Σεπτέμβριο του 2022.

Οπως έγραψε χθες η «Πελοπόννησος», το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πάτρας απάλλαξε -ομόφωνα- από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας τον κατηγορούμενο, επιφέροντας εντυπωσιακή ανατροπή σε μια υπόθεση που αρχικά είχε παρουσιασθεί ως ανεξιχνίαστο έγκλημα.

Χρειάστηκαν 10 ολόκληροι μήνες ερευνών κι αφού ολοκληρώθηκαν, ο εισαγγελέας κι ο ανακριτής Αμαλιάδας αποφάσισαν την προφυλάκιση του αδελφού.

Η «Π», πάντως, στις 28 Ιουνίου 2023 είχε προβλέψει «ανατροπή στο… “έγκλημα” της Εφύρας», καθώς τόνιζε ότι η «εγκληματική εκδοχή απομακρύνεται, αν όχι εκμηδενίζεται, με βάση το ιατροδικαστικό πόρισμα, που προκύπτει -συνδυαστικά- με τις τοξικολογικές εξετάσεις στα Εργαστήρια της Αθήνας». Σε άλλο σημείο του αποκαλυπτικού ρεπορτάζ υπογράμμιζε ότι «το θύμα έπαιρνε ψυχοφάρμακα και το ιατροδικαστικό πόρισμα του Ανδρέα Γκότση κατατείνει στο συμπέρασμα ότι είναι εφικτός ο αυτοτραυματισμός του 68χρονου, ο οποίος στη συνέχεια εξέπνευσε από αιμορραγία».

Τώρα οι συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορουμένου αξιοποίησαν πλήρως τα ανωτέρω, όπως κι άλλα στοιχεία και κατέδειξαν ότι ο εντολέας τους ήταν αθώος του αίματος. Ο 71χρονος είχε ισχυρή νομική εκπροσώπηση, με τον δικηγόρο Διονύση Ζησιμόπουλο από την Αμαλιάδα, τον Θόδωρο Αντωνόπουλο από τον Πύργο, καθώς και τον γνωστό Μιχάλη Δημητρακόπουλο από την Αθήνα.

Καθοριστική, εξάλλου, ήταν η κατάθεση του ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη, που προσέλαβε ο αθωωθείς ως τεχνικό σύμβουλο.

Το ΜΟΔ, με πρόεδρο τον Ευάγγελο Κωστακιώτη, αποδέχθηκε την πρόταση του εισαγγελέα Ιωάννη Παϊσίου και απάλλαξε από το στίγμα του «αδελφοκτόνου» τον «ένοχο», καθότι δεν παρατηρήθηκε -κατά την ακροαματική διαδικασία- ανάλογο αντίβαρο τεκμηρίωσης της κατηγορίας.

Η αθωωτική απόφαση σχολιάζεται ήδη ποικιλοτρόπως στους κόλπους της ΕΛΑΣ Δυτικής Ελλάδος…

Πηγή: pelop.gr