Ανακοινώθηκε από τον Δήμο Καλαβρύτων το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Καρναβαλιού 2024 το οποίο αποτελεί θεσμό πλέον στην περιοχή.

Η πιο χαρούμενη και κεφάτη γιορτή του χρόνου έφτασε και πάλι και ο Δήμος Καλαβρύτων προσκαλεί όλους μικρούς και μεγάλους, παιδιά και γέροντες να συμμετάσχουν και με τις πέντε αισθήσεις τους στο καρναβάλι, στον υπέρτατο βαθμό.

Υπέρ – διάθεση, υπέρ – ζωντάνια, υπέρ – διασκέδαση με έμπνευση από τους υπέρ – ήρωες των παιδικών μας χρόνων που θα δεσπόζουν φέτος στο καρναβάλι των χωριών του Δήμου Καλαβρύτων.

Με φαντασία και σατιρική διάθεση οι ποικίλες εκδηλώσεις του Καλαβρυτινού Καρναβαλιού 2024 στοχεύουν στο πηγαίο ξεφάντωμα των θιασωτών της Αποκριάς.

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Ήδη απο το Σάββατο 9 Μαρτίου και περί τις 16:00 μ.μ ο πεζόδρομος των Καλαβρύτων θα γεμίσει μουσική διαφόρων ειδών και οι αποκριάτικες στολές θα έχουν την τιμητική τους! Ενώ στις 17:00 μ.μ βάλτε την πιο ευφάνταστη στολή που έχετε και ακολουθήστε το άρμα μέχρι τη κεντρική πλατεία.

Την Κυριακή 10 Μαρτίου και ώρα 12:00 μ.μ είστε όλοι καλεσμένοι στο παραδοσιακό γάμο της χρονιάς “γαϊδουρόγαμο” στη κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων και μετά 14:00 μ.μ χορεύουμε πλέκοντας το γαϊτανάκι!

ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ

Το Σάββατο 9 Μαρτίου και ώρα 19:30 μ.μ οι αποκριάτικες εκδηλώσεις ξεκινούν και στη Κλειτορία με τον αποκριάτικο Χορό στη Μαθητική Εστία.
Την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 12:30 μ.μ. ξεκινάει η αποκριάτικη παρέλαση των αρμάτων στους δρόμους της Κλειτορίας που δεν γίνεται να χαθεί και αμέσως μετά η αναβίωση του σατιρικού αποκριάτικου εθίμου του «Γαϊδουρόγαμου» στη πλατεία με πλήθος καλεσμένων. Δε φεύγει κανείς όμως γιατί απο τις 20:00 μ.μ η διασκέδαση συνεχίζεται..
Την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου, στις 10:00 π.μ τα Κούλουμα στην πλατεία της Κλειτορίας.
Ακολουθεί το πρόγραμμα αναλυτικά: